Još dve nedelje do prvog takmičenja u Srbiji: ASB objavio svoj izmenjen kalendar (FOTO)

”Sitno” se broji do povratka atletskih takmičenja u Srbiji  jer će se prvi pucanj za start čuti već 6. juna na Vojnoj akademiji kada će letnju sezonu otvoriti mlađi juniori prvenstvom Beograda, Atleski savez Beograda saopštio je svoj kalendar, AS centralne Srbije takođe, dok se uskoro očekuje i raspored takmičenja AS Vojvodine.

Dok se još čeka ikakva informacija iz regiona za izmenjene kalendare, Srbija skoro pa ima gotov jedinstven, svih saveza (SAS, ASB, ASV i ASCS).

Atletski savez Beograda objavio je svoj kalendar takmičenja, prilagođen datumima kalendara koji je objavio Srpski atletski savez. Fokus beogradskih takmičenja biće jun mesec, dok će se manji broj ostalih organizovati sve do septembra na stazi, odnosno do novembra za kroseve.

Zbog preporuke Vlade republike Srbije sva takmičenja za mesec maj su odložena pa će tako letnja sezona zvanično početi 6. juna na stadionu Vojne akademije sa prvenstvom Beograda za mlađe juniore.

Već sutradan, u nedelju, takmičiće mlađi pioniri, narednog vikenda stariji pioniri potom i stariji juniori dok će seniorsko prvenstvo Beograda biti održano 20. juna.

Još uvek se čekaju zvanične potvrde o načinu održavanja takmičenja koja bi trebala da budu poznata u prvim danima juna.

Nažalost atletska takmičenja nemaju publiku, izuzev roditelja, trenera i samih atletičara, ipak se čeka zvanična dozvola da i tom broj ljudi bude dozvoljen pristup takmičenjima.

ASB - izmenjeni kalendar takmičenja 2020

 

Atletski savez centralne Srbije svoje prvo takmičenje imaće 13. juna kada će se takmičiti mlađi pioniri, dok će se 5. i 6. septembra održati takmičenja za atletske škole i za juniore, u odvojenim terminima. Naknadno će se odrediti domaćini ovih takmičenja. Poslednje takmičenje ASCS biće održano 24. oktobra i to će biti kors centralne Srbije za sve uzrasne kategorije.

Što se tiče Atletskog saveza Vojvodine oni bi svoje prvo takmičenje trebalo takođe da imaju 13. i 14. juna za mlađe pionire

Ovih dana se očekuje konačni datumi za ostala takmičenja ASV, ali i zvanična podvrta ASCS za svoja takmičenja.

Region

Hrvatski atletski savez saopšteno je da će se prvo ovogodišnje takmičenje na tlu njihove države organizovati 20. juna, ali još nije poznato koje će to biti. Novi kalendar su najavili za početak juna. Dodatni problem sa kojim se susreće tamošnja atletika je što su u jakom zemljotresu koji je pogodio Zagreb oštećene i prostorije saveza koje se ne mogu koristiti.

Što se tiče Slovenije kod njih je proglašen kraj epidemije koronavirusa koja na snagu zvanično stupa 23. maja, tako da se i njihov kalendar takmičenja može očekivati početkom sledećeg meseca.

Još uvek nema nikakvih atletskih vesti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U Bugarsku, Rumuniju i Grčku bez problema

Vlade Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke postigle su dogovor da državljani ovih zemalja mogu nesmetano da putuju uz mere zaštite, bez PCR testova.

To znači da će atletičari iz ovih zemalja moći da takmiče nesmetano u ovim zemljama, što je dobra vest za seniorsku Balkanijadu koja će se održati u Rumuniji.

(Atlex.rs)

Scroll to Top