Sprinteri Beograd zamenili Novim Sadom: Trening-takmičenje za Jovančevića i Anića (VIDEO)

Kako u Beogradu nije bilo moguće organizovati VK discipline, sprinteri i preponašice su odlučili da 12. januara skoknu do Novog Sada gde je AK Vojvodina organizovala miting.

Na ovom takmičenju braća Kijanović su debitovali za svoji novi klub BAK.

Aleksa je ponovo bio najbolji sa 6,83 sekundi u finalu, dok je Boško jedini pored brata trčao ispod sedam sekundi, ali je u finalu prestupio.

Tako je na kraju drugo mesto osvojio Nemanja Bulajić sa 7,03 sekunde dok je treći bio Mihajlo Mandić sa 7,07.

Kod devojaka još jednom je sprinterka iz Irana Farzaneh Fasihi trčala odlično u obe trke. U finalu je trčala 7,35 sekundi što je za jednu stotinku brže nego u kvalifikacijama, a dve slabije od državnog rekorda Irana koji je postavila na ”Novogodišnjem mitingu” Crvene zvezde.

Druga kroz cilj je prošla Milana Tirnanić za 7,52 sekunde što je za pet stotinki sporije nego u prvoj trci.
Treća je bila pobednica trke na 60 metara sa preponama Anja Lukić. Nakon prve trke u kojoj je trčala 7,62 u finalu je bila brža za dve stotinke.

Milica Emini i Anja Lukić, Prvenstvo Srbije
Milica Emini i Anja Lukić, dvoransko Prvenstvo Srbije 2019, 60 metara prepone; Foto: Atlex

Pre trka na 60 metara trčanja je trka na preponama gde je Lukićeva pobedila sa vremenom 8,43. U izuzetno dramatičnoj trci koju je odlučivao foto finiš druga kroz cilj na kraju je prošla domaća atletičarka Milica Emini koja je sa 8,48 sekundi za jednu stotinku pobedila Ivanu Petković.

Pored sprinterskih disciplina zanimljivo je bilo i u skoku udalj gde su kroz trening učestvovala dva najbolja srpska daljaša Strahinja Jovančević i Lazar Anić.

Obojica su najavili da će sezonu zvanično otvoriti krajem januara, tako da se rezultati od 7,56 metara Jovančevića, odnosno 7,36 Anića još uvek ne mogu uzimati kao merodavni. Da se nalaze još u pripremnom periodu govori i podatak da je Lazar imao samo taj jedan ispravan skok dok je Strahinja uspeo još jednom da skoči regularno na 7,36 metara.

Treći u ovoj disciplini je bio dečko koji bi vrlo brzo mogao da krene njihovim stopama Jovan Čanak (2002. godište) sa preskočenih 6,36 metara.

Svi rezultati

(Atlex.rs)

Scroll to Top