Srpsko atletsko čudo za Atlex pred start SP: Ne mogu da dočekam da počne takmičenje!

Srbija će u Dohi prvi put u 21. veku imati dva kuglaša na Svetskom prvenstvu. Pored iskusnog Asmira Kolašinac svoj debi trećeg oktobra čeka Armin Sinančević, momak koji je ”eksplodirao” ove godine.

Odličnu zimsku sezonu nastavio je i na leto kada je prvo bacio normu za Evropsko prvenstvo naredne godine koje se održava u Parizu, a potom je napravio čudo i plasirao se i na Svetsko prvenstvo.

”Trend” čuda srpskih atletičara, koje su uglavnom pravili daljaši, sada je nastavio Sinančević u kugli. Norme su izuzetno jake tako da je sam plasman, a pogotovo sa normom neverovatan uspeh.

Pokojni novinar RTS-a Duško Korać znao je da kaže da je plasman na veliko atletsko takmičenje jednako igranju zime u Ligi šampiona u fudbalu ili finalu u ostalim ekipnim sportovima. I bio je u pravu kada se zna koliko reprezentacija takmiči na ovakvim takmičenjima (214 u Dohi), i da za neke zemlje čak i po prvi put čuje.

Armin Sinančević napravio je veliki uspeh samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, ali mladi kuglaš iz Prijepolja je motivisan da se pokaže i na velikoj sceni.

– Moram reći da sam jako ponosan na sebe zbog pojavljivanja među najboljima u svetu atletike. Neverovatan je osećaj biti okružen sa takvim imenima. U Dohi je sve super, uslovi su fenomenalni, samo velike vrućine i vlaga svima nam prave probleme. Jako sam motivisan, ne mogu da dočekam četvrtak. Daću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat – istakao je Sinančević.

Ovo će biti prvo veliko takmičenje u karijeri za 23-godišnjeg kuglaša.

(Atlex.rs)

Scroll to Top