Za 10 godina 15 medalja sa velikih reprezentativnih takmičenja: U 2024. napada 50. odličje u karijeri!

Ivana Vuleta postala je prvak sveta u skoku udalj, a osvojivši napokon i ovo zlato svoju bogatu kolekciju medalja sa reprezentativnih velikih takmičenja povećala je na 15, a ukupno na 47.

Ukupno 47 medalje ima Ivana Vuleta u svojoj karijeri. Od toga je 11 klupskih koje je osvojila za novosadsku Vojvodinu na prvenstvima Srbije (5 u dvorani (jedan na 60 metara) i 6 na otvorenom), 10 na Balkanijadama za Srbiju (6 u dvorani i 4 na otvorenom), a onda slede i one sa Mediteranskih igara i Univerzijade. Sve sama zlata, a ako za najveća takmičenja uzmemo Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, i njih izuzmemo Ivana ima 23 medalje (zlatne) plus još 5 pehara Dijamantske lige što daje 28 pobeda na seniorskim takmičenja u karijeri, bez tri pomenuta.

Ivana Vuleta, PS u dvorani 2023
Dvoransko Prvenstvo Srbije 2023. – 18. februar – Ivana Vuleta (Vojvodina), skok udalj; Foto: Atlex

Pored toga bila je i vicešampionka Evrope za mlađe juniore, starije juniore i mlađe seniore, te šampionka sveta za juniore. Sa ovim medaljama dolazimo do brojke od 32.

Kada u priču ubacimo i tri najveća takmičenja Ivana ukupno ima 47 medalja od čeka su čak 37 zlatne.

Na evropskom tlu ima dve titule šampiona i jedno treće mesto, dok u dvorani ima čak tri zlata i jedno srebro.

Ivana Španović i Goran Obradović sa zlatom, EP 2017
Dvoransko prvenstvo Evrope 2017. – 5. mart, Ivana Španović i Goran Obradović sa zlatnom medaljom; Foto: Atlex

Kada je reč o svetskim prvenstvima, nakon dva dvoranska zlata, srebra i bronze, te dve bronze na otvorenom, ove godine je Ivana napokon uspela da osvoji i to dugo očekivano zlato koje joj nedostaje u bogatoj zbirci.

Još joj samo nedostaje Olimpijsko zlato, ali se i sa Igara vraćala okićena medaljom, bronzanom.

Kada se sve sabere: 47 medalja, 43 seniorske, 31 za reprezentaciju Srbije, 11 za Vojvodinu i 5 dijamantskih liga. 

Ivana Španović, zlatna medalja sa Svetskog dvoranskog prvenstva 2018
Doček Ivana Španović nakon osvojene zlate medlaje na Svetsom dvoranskom prvenstvu 2018. u Atletskoj dvorani u organizaciji SAS-a; 6. mart; Foto: Atlex

U 2024. godini, za koju je najavila da će joj biti poslednja u karijeri, Ivana će brani čak tri titule, svetske dvoranske prvakinje, evropske šampionke na otvorenim te titulu na Dijamantskoj lige. Međutim najveći fokus će joj biti na jednio zlato koje joj nedostaje u karijeri, a to je ono olimpijsko.

Ukoliko ne bude takmičila na državnom prvenstvu i Balkanijadi Vuleta će u 2024. imati priliku da se dokopa još 4 odličja čime bi prešla granicu od 50 u karijeri čime bi zacementirala svoju poziciju kao najtrofejnije srpske atletičarke svih vremena.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs