Uhapšen nekadašnji svetski rekorder i osvajač olimpijske medalje jer je prekršio policijski čas!

U doba kada vlada pandemija koronavirusa gotovo u celom svetu važi policijski časovi koji zabranjuju i ograničava slobodno kretanje, a to je u Keniji prekršio nekadašnji svetski rekorder u maratonu Vilson Kipsango Kiprotič.

Kako prenosi lokalni ”Glas Afrike” 38-godišnjak koji je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio bronzanu medalju prekršio je policijski čas u Keniji jer je sa još 20 ljudi boravilo u jednom baru u vreme kada su svi trebali da budu svojim kućama.

Među ”zvanicama” bio je i jedan tamošnji političar koji je kao i atletska zvezda mislio da za njega pravila, da nema izlaska iz kuća između 17 i 7 časova ujutru, ne važe.

Kiprotiču ovo nije prvi incident ove godine. On je čak i suspendovan sa jednog takmičenja pod optužbom da je pokušao da uništi uzorak doping testa.

Takođe kenijski atletičar nije prvi tamošnji sportista koji je uhapšen zbog kršenja policijskog časa. Naime, ranije ove nedelje uhapšeno je 12 sportista zbog kršenja naredbe Vlade Kenije o zabrani okupljanja, istog prekršaja za koje je osuđen i srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Prijović.

(Atlex.rs)

Scroll to Top