Svetska atletika suspendovala sva takmičenja u 2023.: Šta će biti sa Svetskim prvenstvom u Budimpešti?

Svetska atletika (SA) saopštila je na svom zvaničnom sajtu da su suspendovali sva takmičenja koja su na programu 2023., a da će o njima raspravljati u decembru ove godine.

Zbog pandemije koronavirusa sva takmičenja, sem Evropskog prvenstva za sad, su pomerena za sledeću godinu, a neka kao što je Svetsko prvenstvo na otvorenom je sa 2021. pomereno za 2022. Zbog svih tih pomeranja i eventualnih novih SA je odlučio da trenutno suspenduje sva takmičenja zakazana za 2023.

Za tri godine po sadašnjem rasporedu je otvoreno Svetsko prvenstvo čiji domaćin je Budimpešta, kao i SP u štafetama. O njihovim sudbinama će se odlučivati u decembru ove godine kada će bord Svetske atletike zasedati.

Atletski stadion u Budimpešti za Svetsko prvenstvo 2023
Budući izgled atletskog stadion u Budimpešti za Svetsko prvenstvo 2023.; Foto: napur.hu
Atletski stadion u Budimpešti za Svetsko prvenstvo 2023
Budući izgled atletskog stadion u Budimpešti za Svetsko prvenstvo 2023.; Foto: napur.hu

Do tada bi mnoge stvari mogle da budu jasnije u svetu, ali i u svetu sporta, pa tako i u atletici.

U slučaju da se i EP odloži za 2022. neka takmičenja će morati iz te godine da se pomere za narednu i zbog toga čelnici SA žele da sačekaju pre donošenje bilo kakve odluke.

Međutim ovo se odnosi isključivo za 2023., za 2024. ostaje sve po rasporedu, a u toj godini će između ostalih biti organizovano Evropsko prvenstvo za koje se bore Italija i Poljska, kao i Olimpijske igre u Parizu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top