Sve je bilo podređeno Kini, a sada moram da budem strpljiv: Armin Sinančević šokiran otkazivanjem SP-a

Odluka da se dvoransko Svetsko prvenstvo u Kini odloži zateklo je najbolje srpske atletičare koji su najbolja izdanja pripremali upravo za to takmičenje, a među njima je i Armin Sinančević, dečko koji je oduševio svet na letnjem Svetskom prvenstvu prošle godine.

Novo pojačanje Crvene zvezde naporno je radilo sa svojim novim trenerom Draganom Perićem kako bi i na dvoranskom SP-u ”eksplodirao” kako je to učinio letos u Dohi.

Sve je bilo podređeno svetskoj smotri, otvaranje sezone je prolongirano za prve dane februara kada je na programu prvenstvo Srbije. Plan je bio da se od tog takmičenja lagano ulazi u takmičenja i da se sredinom marta na SP-u bude u top formi međutim, sada je sve to ”palo u vodu”.

– Šokiran sam! Upravo sam pročitao na Atlex-u vest o otkazivanju Svetskog prvenstva u Kini i odmah san nazvao trenera koji takođe ne može da veruje da neće biti tog takmičenja ove godine. Mi smo sve radili ciljano za Kinu, pravu formu smo trebali da podignemo tek pred samo svetsko – rekao je Armin Sinančević za naš portal.

Cilj je bio nastaviti sa odličnim rezultatima na velikim takmičenjima koje je Armin započeo letos u Dohi na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

– Imali smo velike planove, očekivali nove odlične rezultate, ali i odličan plasman na SP-u ovog puta za razliku od letos. Veliki planovi, velika očekivanja, odlični treninzi, odličan plan, već zakazani mitinzi… Sve je sad ”palo u vodu”. Razočaran sam, ali verujem da ću uspeti i pored ovoga što se sad skraćuje sezona dobro baciti na kraju – ističe Sinančević.

Armin Sinančević finalista Svetskog prvenstva
Svetsko prvenstvo Doha 2019., Armin Sinancevic;   Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Međutim mladi kuglaš neće morati mnogo da žali za ovom prilikom da se ponovo pokaže na velikoj sceni jer ga ove godine očekuju i prve Olimpijske igre, takmičenje zbog kojeg su mnogi atletičari odustali od zimske sezone.

– Ove godine su Olimpijske igre i moram sad da budem strpljiv sa očekivanjima za velike rezultate ako slučajno ne dođu sad zbog ovog naglog skraćivanja sezone, ali i za velike rezultate na velikim takmičenjima za šta sam pokazao da sam spreman.

Planovi se sada naglo menjaju, a šta će izaći iz ove novonastale situacije Armin još ne zna tačno.

Iskreno ova vest nas je sve šokirala i rano je za priču šta ćemo sad. Verujem treneru Draganu Periću da će izabrati najbolje rešenje za mene – zaključio je Armin Sinančević.

(Atlex.rs)

Scroll to Top