Predsednik EA doživeo moždani udar: Situacija je teška, leva strana mu je paralizovana, Karamarinov v.d.

U doba koronavirusa još jedan veliki problem je zadesio Evropsku atletiku, njen prvi čovek Svein Arne Hansen doživeo težak moždani udar nakon čega mu je leva strana ostala paralizovana.

Kako javlja Evropska atletika (EA) predsednik ove organizacije Norvežanin Svein Arne Hansen 15. marta je doživeo težak moždani udar u svojoj kući.

On je odmah prebačen u lokalnu bolnicu na odeljenje za intenzivnu negu gde mu je urađen i test za COVID-19 koji je bio negativan.

Zvaničnih saopštenja doktora još uvek nema, ali njegova supruga Janike je obavestila članove EA o stanju svog supruga, a tačno stanje za Atlex ispričao je jedini Srbin u istoriji veća EA Slobodan Branković.

Slobodan Branković, Veselin Jevrosimović, Sven Arne Hansen, Evropsko prvenstvo Beograd 2017
Slobodan Branković, Veselin Jevrosimović, Svein Arne Hansen, dvoransko Evropsko prvenstvo, Beograd 2017; Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Lewis

– Stanje Svein Arne Hansena je veoma teško. Paralizovana mu je cela leva strane, jako teško govori i trpi velike bolove. To su informacije koje je njegova supruga podelila sa čelnicima Evropske atletike sa naznakom da ga nažalost očekuje dug oporavak. Kao direktor Srpskog atletskog saveza, ali i u svoje lično ime, želim mu brz oporavak i njegovoj porodici, supruzi, deci i unucima, pružamu punu podršku u ovim teškim trenucima – rekao je Slobodan Branković za Atlex.

U međuvremenu održan je izvršni odbor Evropske atletike putem video linka. Na ovom sastanku su podeljene dužnosti predsednika tokom perioda njegovog odsustva, u skladu sa Evropskim atletskim ustavom. Kako on nalaže v.d. predsednika postaje prvi potpredsednik, a to je  Dobromir Karamarinov, predsednik Bugarskog atletskog saveza i predsednik Balkanske atletske federacije.

Dobromir Karamarinov, Serbian Open 2020
Dobromir Karamarinov, Serbian Open 2020; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

Scroll to Top