Otkazivanje SP-a menja sve, menjam plan: Asmir Kolašinac razočaran odlukom Svetske atletike

Odluka Svetske atletske federacije da zbog Korona virusa otkaže dvoransko Svetsko prvenstvo za ovu godinu i prebaci ga za 2021. u Srbiji je možda najviše pogodila Asmira Kolašinca koji ove zime doživljava ”drugu mladost”.

Najbolji srpski kuglaš sezonu je otvorio novim državnim rekordom i postao je prvi kuglaš u Srbiji koji je uspeo da prebaci 21 metar u dvorani. To mu je ove godine uspelo čak tri puta, ali nažalost tu sjajnu formu neće moći da kruniše na Svetskom prvenstvu u Kini.

– Ovo je potpuno poremetilo moje planove za ovu Zimsku sezonu. Znao sam da postoji mogućnost otkazivanja, ali sam bio siguran da će se naći neko rešenje, kao npr. da neki drugi grad to organizuje koji je u skorije vreme već organizovao Svetsko prvenstvo Istanbul, Sopot ili neki treći – rekao je Asmir Kolašinac za naš portal.

On sigurno neće prekidati sezonu u kojoj kako kaže iz punog treninga baca 21 metar, ali će morati da dođe do nekih korekcija jer će sezona trajati znatno kraće.

– Trebaće mi nekoliko dana da razmislim o promeni plana treninga i pikiranja forme. Sezona će se verovatno sad završiti sa Serbia Open-om, tako da će mi to sad biti glavni fokus sezone da pred domaćom publikom budem najbolji – zaključio je Kolašinac.

(Atlex.rs)

 

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template