”Niko” ne zna gde je olimpijska finalistkinja sa 200m: Antidoping agencija suspendovala dve Amerikanke i jednog Kenica

Američke sprinterke Dejah Stivens i Gabriela Tomas te kenijski dugoprugaš Aleks Korio nisu prijavili svoje lokacije čime su prekršili propise i zbog toga ih je jedinica za očuvanje integriteta u atletici (AIU) privremeno suspendovala.

Stroga pravila ima Svetska anti doping agencija koja u svakom trenutku mora da zna gde se atletičari nalaze jer ako ih kontrolori ne nađu na prijavljenim lokacijama u nenajavljenim kontrolama više od dva puta računa se kao da su pali na doping testu. Kazna za ovaj prestup je jednogodišnja suspenzija.

Atletičari koji su u programu anti doping agencije obavezni su da nadležne obaveste o svom kretanju u periodu od 90 dana unapred.

Pomenuti atletičari ne da se nisu pojavili na lokaciji već ih nisu ni prijavili.

Kako ovi podaci u određenom vremenskom periodu nisu pristigli na adresu svetske anti doping agencije Stivens, Tomas i Korio su obavešteni da su prekršili propise i da su zbog toga privremeno suspendovani dok se ne utvrde sve činjenice kada će se doneti konačna presuda.

Dejah Stivens (24) je bila finaliskinja na 200 metara na Olimpijskim igrama u Riju 2016. gde je osvojila 7. mesto, dok je na Svetskom prvenstvu u Londonu godinu dana kasnije bila peta.

YouTube player

Gabriela Tomson (23) je takođe 200-metrašica koja je do sada dogurala do mitinga Dijamantske lige.

Kenijac Aleks Korio (29) učestvovao je prošle godine na SP u Dohi gde je u trci na 10.000 metara zauzeo 11. mesto.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs