Na Ivanu i Gorana ”udaraju” najbolji svih vremena: Mijambo angažovala Luisa i Barela da ”skine” Dreksler!

Svetska prvakinja u skoku udalj Malaika Mijambo preselila se iz Nemačke u Ameriku gde je okupila ”strašnu” trenersku ekipu – Karla Luisa i Liroj Barela.

Nakon osvajanja svetske titule i koliko toliko ”otvaranja” sveta posle pandemije koronavirusa Nemačka daljašica Malaika Mijambo preselila se u Sjedinjene Američke Države gde će ubuduće živeti i trenirati, a novi treneri su jedni od najbolji svih vremena u ”kraljici sportova”.

Najveća konkurentkinja Ivane Španović sa velikim ambicijama ušla je u pripreme za novu sezonu jer od sad za njen razvoj brinuće tandem Karl Luis – Liroj Barela.

Malaika Mijambo, skok udalj
Dijamantska liga 2019., London – 21. jul, Malaika Mijambo (Nemačka) skok udalj; Foto: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt

Karl Luis je jedan od najboljih atletičara svih vremena. Osvajač 9 zlatnik Olimpijskih i 8 svetskih medalja na 100, 200 metara, skoku udalj i štafeti 4×100 metara biće zadužen za tehniku. Cilj je da Malejika ostvari san, a to je da nadmašiti zemljakinju Hajke Dreksler sa skokom većim od 7,48 metara koliko je legendarna daljašica skočila 1988. godine.

Liroj Barela je  Američki sprinter sa kraja prošlog veka. On je 1991. na Svetskom prvenstvu u Tokiju u finalu na 100 metara kroz cilj prošao kao drugi, odmah iza Karla Luisa. On će imati zaduženje da radi na brzini.

– Želim dalji razvoj i u sportskom i u životnom smislu. Osećam da je stigao pravi trenutak u karijeri za tako veliki korak i odlazak u Ameriku. Karl Luis će biti zadužen za skokove, a Liroj Barel za sprint. Znamo šta su njih dvojica uradili u istoriji atletike i nema sumnje da sam izabrala najbolje. Verujem da ću naučiti mnogo – izjavila je Mijambo.

Leroj Burel i Karl Luis 1990
Finale Gran Prija 1990., Atina (Grčka) – Leroj Burel (levo) i Karl Luis, 100 metara; Foto: Guliver/Getty Images/Mike Powell/Allsport

San da se nadmaši skok Hajke Dreksler postao je stvaran za Mijambo na Svetskom prvenstvu 2019. u Dohi kada je napravila senzacionalni skok od 7,30 metara. To je 12 rezultat svih vremena i 4 u ovom veku. Više od 2000. godine skočile su samo Amerikanka Britni Ris 2016. 7,31 metar, te Ruskinje Tatjana Lebedeva 7,33 metara 2004. i Tatjana Kotova 7,42 metra 2002.

Evropska šampionka iz 2018. godine, proglašena je na kraju 2019. i za najbolju sportistkinju Nemačke.

Karl Luis danas ima 58, a Liroj Barel 53 godine i zajedno će u Teksasu brinuti o karijeri Malaike Mijambo.

Karl Luis i Leroj Burel 2019
Pan Američke igre 2019, Lima (Peru) – 5. Avgust, Nekaddašnji američki sprinteri Karl Luis (levo) i Leroj Burel na pres konferenciji 10. dana Pan Američkih igara 2019.;   Foto: Guliver/Getty Images/Patrick Smith

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs