Milica Gardašević osvojila Zlatnu ligu: Srbija prvi put slavi u najjačoj ligi!

Zlatnu ligu 2024. osvojila je Milica Gardašević u skoku udalj i tako je Srbija po prvi put u svojoj istoriji dobila pobednika najprestižnijeg serijala takmičenja u organizaciji Svetske atletike.

Na finalnom mitingu dvoranske Zlatne lige u Madridu Milica  Gardašević zauzela je drugo mesto, ali joj je ono obezbedilo generalno pobedu na turu.

Iako je vodila u drugoj i trećoj seriji zahvaljujući skoku od 6,64 metra iz druge serije, Rumunka Florentina Kostina Isko zabeležila je skok za jedan centimetar bolji do Miličinog u četvrtoj seriji – 6,65 metara.

Ono što je Garaševićevoj bilo najbitnije jeste da bude ispred mađarske atletičarke Diane Lesti što se na krarju i desilo.

Mađarica ima takmičenje za zaborav jer je skočila tek 6,29 metra uz svega dva ispravna skoka čime je zauzela 6. mesto.

Milica je imala još dva ispravna skoka na 6,60 i 6,59 metara dok je Isko pored pobedničkog samo još jednom uspela da pogodi dasku kad je doskočila na 6,56 metara.

Milica Gardašević pobednica Zlatne lige 2024.
Milica Gadašević, pobednica Zlatne lige u dvorani 2024. – Madrid, 23. februar; Foto: privatna arhiva

Dijamantska liga je najprestižnije letnje takmičenje, privatnog karaktera, dok je Zlatna liga serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti. Nikada se do sada nije desilo da neki srpski atletičar osvoji ovo takmičenje sve do sad.

Pobedom u Astani Milica Gardašević osvojila je 10 bodova, drugim mestom u Madridu još 7 i sa ukupno 17 bodova ubedljivo je osvojila prvo mesto dok je drugo mesto zauzela Florentina Isko sa 10.

Veliki uspeh za Milicu i srpsku atletiku koja se na još jednom velikom takmičenju upisala među najboljima!

Pobednici zlatne lige u dvorani 2024.
Pobednici Zlatne lige u dvorani Svetske atletike 2024. – Madrid, 23. februar – Milica Gardašević pobenica u skoku udalj; printscreen

(Atlex.rs)

Scroll to Top