Medalje za SP su zasijale: 96 najboljih atletičara dobiće 270-gramsko odličje, a jedan detalj se posebno ističe

Ostalo je tačno mesec dana do početka dvoranskog Svetskog prvenstva u Beogradu, a tim povodom predstavljene su medalje na specijalnoj svečanosti na kojoj je potpisan i novi sponzorski ugovor.

U narednih mesec dana očekuje se da će u srpsku prestonicu doći preko 1000 najboljih atletičara sveta koji će se boriti za 96 medalja u 24 discipline.

Kružnog oblika veličine fi 80, debljine od 14 milimetara i teške 270 grama dizajnirane su tako da je u njih ugraviran logo šampionata, a ono što se posebno ističe jeste traka koja drži medalju. Na njoj se nalaze motivi srpskog ćilima koji su tkanina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, stoji u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

WA Beograd 22 - medalje
Predstavljanje medalja za dvoransko Svetso prvenstvo, Beograd 2022. – 18. februar; Foto: SAS

U logou se inače nalazi spomenik Knezu Mihailu, Beograđanka, Saborna crkva, Pobednik sa Kalemegdanske tvrđave, Most na Adi, kao i obeležjem atletske staze, što zajedno označava dubinu srpske kulture i bojno polje takmičenja, objašnajvaju iz SAS-a.

Pored predstavljanja medalja Svetsko prvenstvo je potpisalo sponzorski ugovor sa ”Dunav” osiguranjem. Tao je WA Belgrade 22 dobilo svog drugog zvaničnog sponzora posle kompanije ”Comtrade”.

(Atlex.rs)

Scroll to Top