Medalje za SP su zasijale: 96 najboljih atletičara dobiće 270-gramsko odličje, a jedan detalj se posebno ističe

Ostalo je tačno mesec dana do početka dvoranskog Svetskog prvenstva u Beogradu, a tim povodom predstavljene su medalje na specijalnoj svečanosti na kojoj je potpisan i novi sponzorski ugovor.

U narednih mesec dana očekuje se da će u srpsku prestonicu doći preko 1000 najboljih atletičara sveta koji će se boriti za 96 medalja u 24 discipline.

Kružnog oblika veličine fi 80, debljine od 14 milimetara i teške 270 grama dizajnirane su tako da je u njih ugraviran logo šampionata, a ono što se posebno ističe jeste traka koja drži medalju. Na njoj se nalaze motivi srpskog ćilima koji su tkanina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, stoji u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

WA Beograd 22 - medalje
Predstavljanje medalja za dvoransko Svetso prvenstvo, Beograd 2022. – 18. februar; Foto: SAS

U logou se inače nalazi spomenik Knezu Mihailu, Beograđanka, Saborna crkva, Pobednik sa Kalemegdanske tvrđave, Most na Adi, kao i obeležjem atletske staze, što zajedno označava dubinu srpske kulture i bojno polje takmičenja, objašnajvaju iz SAS-a.

Pored predstavljanja medalja Svetsko prvenstvo je potpisalo sponzorski ugovor sa ”Dunav” osiguranjem. Tao je WA Belgrade 22 dobilo svog drugog zvaničnog sponzora posle kompanije ”Comtrade”.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs