London spreman da preuzme Olimpijske igre?! (FOTO)

London je spreman da preuzme Olimpijske igre, tvrdi jedan od glavnih kandidata za novog gradonačelnika Londona Šaun Baili, a prenosi Rojters.

U trenutku dok se Kina bori sa opakim Korona virusom, a Japan u more ubacuje na stotine hiljada tona novog peska kako bi sprečili širenje opasnih bakterija koje su se rasprostranile na rute triatlona, Englezi imaju izbore za novog gradonačelnika Londona, a jedan od njih je dao predlog da se igre prebace u britansku prestonicu.

Tu hrabru ideju izneo je glavni favorit na ovim izborima Šaun Baili, kandidat Konzervativne stranke.

On je ovu ideju podelio na svom Tviter profilu uz tekst:

– London može biti domaćin Olimpijskih igara 2020. godine. Imamo infrastrukturu i iskustvo. A zbog epidemije Korona virusa, svet će nas možda trebati da istupimo. Kao gradonačelnik pobrinut ću se da London bude spreman da se odazove pozivu i ponovo bude domaćin Olimpijskih igara – stoji u postu Šauna Bailija.

 

Korona virus odneo je više od 2.000 života u Kini, a zarazio je više od 74.000 ljudi širom sveta, prenosi Rojters. Epidemija je već primorala da se veliki broj događaja, čak i van Kine, odlože kao što je i dvoransko Svetsko prvenstvo u atletici.

Međunarodni olimpijski komitet izjavio je da ga je Svetska zdravstvena organizacija rekla da za sada OI u Tokiju nisu zdravstveno ugrožene zbog epidemije i da Igre ne treba otkazivati.

Nakon ove izjave Bejlija Organizacioni odbor Tokio 2020 se još nije oglasio, ali je u izjavama od ranije rečeno da je odbor preduzeo sve potrebne korake u vezi sa Korona virusa.

– Tokio 2020 će nastaviti sarađivati sa svim relevantnim organizacijama koje pažljivo prate svaku pojavu zaraza i bolesti i razmotrićemo sve mere koje su neophodne svim relevantnim organizacijama – stoji u saopštenju.

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top