Legendarni Kaka istrčao Berlinski maraton: Čuveni fudbaler trčao za svog oca i istakao da su maratonci posebni ljudi!

Jedan od najboljih brazilskih fudbalera svih vremena Kaka (40) istrčao je Berlinski maraton za 03:38:06, a ideja za ovim poduhvatom mu je bila borba njegovog oca sa koronavirusom.

Legendarni fudbaler Milana i Real Madrida Rikardo Izekson dos Santos Leita – Kaka istrčao je svoj prvi maraton u životu i to osam godina nakon što je okačio kopačke o klin, a sve kao podrška svom ocu koji se više od mesec dana borio sa koronavirusom.

U bolnici je bio 45 dana. Srećom, danas je sa nama – rekao je dobitnik ‘Zlatne lopte’ iz 2007. godine, pre trke, a onda je dodao da će i njegov otac i brat učestvovati takođe.

Otac neće trčati, samo će hodati, ali želeli smo da ovo doživi sa nama… to je više porodično iskustvo – rekao je Kaka pre maratona.

Kaka trči Berlinski maraton
Berlinski maraton 2022. – 25. septembar – Kaka, legendarni brazilski fudbaler istrčao maraton; Foto: Getty Images

Šampion sveta iz 2022. nadmašio je svoja očekivanja, tačnije dobro je procenio svoje sposobnosti jer je istakao da mu je plan da istrči za 3 sata i 40 minuta i naglasio je da su maratonci posebni ljudi i da je ova disciplina jedinstvena na svetu jer u isto vreme mogu da takmiče i profesionalci i amateri.

Kaka je trku završio za 3 sata 38 minuta i 6 sekundi. Prvih 5 kilometara 40-godišnjak je prošao za 25 minuta i 13 sekundi, 10 za 50:25, a 21 kilometar je istrčao za 01:47:07. Kompletne prolaze možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top