18.August.2022

Atlex

Srpska atletika

Kolašinac bez finala: Srbija sa jednim predstavnikom u završnici SP u bacanju kugle!

Asmir Kolašinac, Svetsko prvenstvo Doha 2019

DOHA, QATAR - OCTOBER 03: Asmir Kolasinac of Serbia competes in the Men's Shot Put qualification during day seven of 17th IAAF World Athletics Championships Doha 2019 at Khalifa International Stadium on October 03, 2019 in Doha, Qatar. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Završile su se kvalifikacije u bacanju kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi. Nakon maestralnog hitca Armina Sinančevića, drugi naš kuglaš Asmir Kolašinac, nažalost, nije uspeo da ponovi dobra bacanja koje je beležio tokom sezone.

Koliko je kugla napredovala i koliko je ovo takmičenje jako, govori podatak da je ovo jedina disciplina gde su svi finalisti prebacili kvalifikacionu normu!

Asmir je u prvoj seriji bacio 19,78 metara, u drugoj je načinio prestup, dok je u trećoj zabeležio najbolji hitac od 19,86 metara što nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

U svojoj grupi zauzeo je 14. mesto, a u konačnom zbiru Kolašinac je 27. kuglaš sveta što nikako nije za potceniti kada se zna koliko se hiljada atletičara širom sveta bavi ovom disciplinom.

Asmir svakako nije bio zadovoljan nakon takmičenja, očekivao je da će baciti oko najboljeg ovosezonskog 20,88 metara što bi mu uz još dva centimetra obezbedilo novo finale.

– Jednostavno ne funkcionišem na klizavim krugovima i taj problem imam od početka moje  karijere. Dobro sam se osećao, ali nisam uspeo da se snađem – rekao je Kolašinac nakon takmičenja.

Nadao se da će uspeti da ponovi uspeh iz Pekinga 2015., njegovog poslednjeg SP-a, kada je bio sedmi međutim, tada je u finalu bacio 20,71 metara što mu sada ne bi bilo dovoljno za ulazak u finale.

(Atlex.rs)