Kako je Srbin pobedio svetskog prvaka: Vorholm je bio pet metara iza Raovića!

Karsten Vorhlom odbranio je titulu prvaka sveta na 400 metara sa preponama i tako pokazao da mu nema ravnog u ovoj disciplin. Međutim, nije Norvežanin oduvek bio ovako dobar. Na jednom Evropskom prvenstvu za više od pola sekunde pobedio ga je srpski atletičar Miloš Raović.

Miloš Raović važi za jednog od najtalentovanijih atletičara Srbije. Još u mlađim danima pravio je čuda na 400 metara, a sa svega 20 godina uspeo je da uđe u polufinale Evropskog prvenstva.

Upravo na tom takmičenju je i pobeđen Vorholm.

To 22.  Evropsko prvenstvo organizovano u Cirihu 2014. godine je takmičenje koje se pamti po odličnim trkama Miloša Raovića na 400 metara gde je prvo uspeo, sa svega 20 godina, da se plasira u polufinale a potom u toj trci da istrči državni rekord za mlađe seniore (U23).

Kada pogledamo sada tu prvu trku vidimo da je u njoj Raović pobedio danas dvostrukog prvaka sveta Karstena Vorholma, pa ti odlični rezultati dobijaju na dodatnoj važnosti i vrednosti.

– Moje iskustvo sa tog takmičenja je bilo odlično jer sam bio 14. u Evropi za seniore i ako sam još bio junior. Kada gledam sa ove tačke gledišta, postaje još uspešnije jer sam pobedio dvostrukog šampiona sveta- kroz osmeh ističe Raović.


”Kratkih rukava” bio je Karsten Vorholm, koji je trku završio tek na sedmom mestu sa 46,73 sekunde.

– On je i tada bio dobar i već je nagoveštavao da će doći do rezultata do kojih je sad stigao – podseća aktuelni rekord Srbije na 400 metara za mlađe seniore.

– Kada ga sada gledam prvo što mi prođe kroz glavu je da ništa nije nemoguće! – ističe Raović za aktuelnog Evropskog rekordera u dvorani na 400 metara i na 400 metara sa preponama na otvorenom.

https://www.facebook.com/watch/?v=1512413978972483
Trka u kvalifikacijama kada je Raović pobedio Varholma
https://www.facebook.com/watch/?v=1512902815590266
Polufinalna trka u kojoj je raović postavio rekord Srbije za mlađe seniore (U23)

(Atlex.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template