FOTO UBOD: Kravate donele Srbiji više sreće od leptir mašni u borbi za Svetsko prvenstvo

Čelnici Atletskog saveza Srbije imali su jedan poseban detalj na ceremoniji odlučivanja o domaćinu dvoranskog Svetskog prvenstva 2022., a za nečim su posegnuli i pre dve godine.

Svečana odela u kojima je srpska delegacija u sastavu Veselin Jevrosimović, Slobodan Branković, Goran Vesić, Predrag Momirović, Biljana Daničić, Katarina Branković i Ana Srejić imala je jedan specijalni detalj – posebno dizajniranu kravatu, odnosno maramu. Muški članovi ove delegacije nosili su crvene kravate sa atletskim motivima, dok su dame oko vrata imale slično dizajnirane marame.

Kravata delegacije Srbije na izboru dobijanja kandidature za dvoransko Svetsko prvenstvo 2022.
Kravata delegacije Srbije na izboru dobijanja kandidature za dvoransko Svetsko prvenstvo 2022.; Foto: privatna arhiva

Ovo nije prvi put da su čelnici ASS-a na ovako velike svečanosti išli sa specijalnim ”detaljima”.

Naime i pre dve godine kada je Beograd bio kandidat za organizaciju SP-a 2020. predstavnici Srbije imali su specijalno dizajnirane leptir mašne i marame.

Tada kao i sad glavni ”krivac” za to je Tatjana Branković koja je idejni tvorac i dizajner.

Na prošlom kongresu na kome je Kina pobedila našu prestonicu za svega tri glasa srpska delegacija nosila je leptir mašne u bojama Srbije dok su dume, među kojima je bila i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, nosile su crvene marame sa trobojkom na sredini.

Delegacija Srbije za izbor domaćina dvoranskog Svetskog prvenstva 2020
Delegacija Srbije za izbor domaćina dvoranskog Svetskog prvenstva 2020; Foto: ASS

Kravate su ipak imale više sreće od leptir mašni pa će se tako dvoransko Svetsko prvenstvo u Beogradu održati 2022., dok će 2020 domaćin biti Kina.

(Atlex.rs)

Scroll to Top