Dvostruki svetski šampion pozitivan na COVID-19: Zbog njega svi atletičari Australije u karantinu!

Dvostruki aktuelni svetski šampion u skoku motkom Amerikanac Sem Kendriks pozitivan je COVID-19, a zbog druženja sa njim ceo atletski tim Austrailije, 63 člana, morao je da ode u karantin.

Kendriks je stigao u Tokio kako bio odbranio bronzu iz Rija i napao tron čime bi objedinio svetsko i olimpijsko zlato međutim, njegov kovid test je bio pozitivan zbog čega je morao da otkaže svoj nastup na ovim Olimpijskim igrama.

Njegov trener kaže da se Sem dobro oseća i da nema nikakvih simptoma, ali problem nastaje za sve one koji su bili u kontaktu sa njim.

Sam Kendricks, skok motkom
Sam KENDRICKS of USA (Pole vault) during the International Meeting of Rouen on July 11, 2021 in Sotteville-les-Rouen, France. (Photo by Anthony Dibon/Icon Sport via Getty Images)

Kako javljaju inostrani mediji, zbog brojnih kontakata koje je Kendriks imao tokom ovih dana nastala je prava drama, pa je ceo atletski tim Australije koji broji 63 člana, morao u izolaciju.

Članovi australijskog atletskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju izolovani su u svojim sobama kao mera predostrožnosti posle vesti o pozitivnom nalazu člana američkog atletskog tima – navodi se u saopštenju australijskog olimpijskog komiteta.

Australijski skakač s motkom Kurtis Marš koji je trenirao sa Kendriksomsada sa nestrpljenjem čeka da sazna rezultate svojih testova.

Amerikanac je prebačen u hotel i aktivirani su protokoli za njegovu izolaciju. Još se ne zna da li će u karantin morati još neki američki atletičar, ali je njegov matični savez naveo da su osobe koje su bile sa skakačem u kontaktu odmah obaveštene.

Pratimo smernice o sledećim koracima kako bismo osigurali bezbednost ostatka naše delegacije i ponudili podršku Semu – napisano je na Tviter nalogu UTAF.

Srpski novinari u izolaciji

Sličan problem imao je deo ekipe RTS-a.

Naime, nepoznata osoba bila je u avionu u kojem je dolazio drugi deo ekipe Radio televizije Srbije u Tokio. Ustanovilo se da je ta osoba bila u kontaktu sa zaraženom osobom zbog čega su svi putnici sa tog aviona morali da odu u karantin.

Veliki broj novinara i tehničkog osoblja RTS-a danima je bilo zarobljeno u svojim sobama i pored negativnih PCR testova.

Ni molbe ambasade nisu urodile plodom. Nakon pritiska domaćini su ispitivali slučaj po slučaj, odnosno one osobe koje su najdalje sedele od sporne osobe puštali su iz soba, ali samo do studija u Tokiju, ne i do borilišta. Nakon nekoliko dana svi članovi delegacije RTS-a su pušteni da obavljaju svoje poslove, ali im je kretanje maksimalno ograničeno i smeju da se kreću samo od hotela do improvizovanog studija u kome je naša ekipa. Svi učesnici Olimpijskih igara u Tokiju su obavezni da putem aplikacije u svakom trenutku imaju upaljen GPS kako bi se znalo gde se nalaze.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template