Armin Sinančević za Atlex posle ulaska u finale: Malo se spavalo, ali ima vremena za oporavak!

Armin Sinančević napravio je pravo čudo plasmanom u najjače finale bacanja kugle svih vremena na bilo kom velikom takmičenju. Kugla je letela do neverovatnih 21,51 m, što je drugi rezultat svih vremena u Srbiji i najbolji hitac jednog srpskog kuglaša na velikom takmičenju svih vremena.

– Slabo se spavalo, ali na sreću finale je tek sutra pa ću imati vremena da se odmorim i naspavam do tad – kroz osmeh konstatuje Sinančević.

Ovo je njegovo prvo veliko takmičenje, neračunajući Balkanjade i kupove Evrope.

– Izuzeto mi je drago pre svega što sam uspeo da se pokažem u pravom svetlu na ovako velikom takmičenju. Uspeo sam da zabeležim lični rekord na Svetskom prvenstvu što malom broju uspeva i zbog toga sam jako ponosan – ističe Sinančević.

Da će doći do dobrih hitaca pokazivali su treninzi napravljeni u Dohi, ali i kod kuće.

– Trenirao sam odlično pre dolaska u Dohu, ali i ovde. Tu smo već nekih 10 dana i bacanja na treningu su pokazivala da mogu ovo da bacim, međutim, trening je jedno, a takmičenje drugo – svestan je Sinančević da je teško nekada ponoviti uspešan trening i na takmičenju.


– Jesu vrućine veliki problem, ali najveći je kada se izađe iz zatvorenog ili obrnuto. Na takmičenju se zagrevaš napolju i onda uđeš prvo u “kol rum” gde je prehladno i tamo čekaš nekih pola sata dok ne izađeš na stadion. Tamo je već prijatnije u odnosu na “kol rum”, ali opet dosta hladnije, ali i prijatnije, nego na stadionu za zagrevanje.

Atletičari su imali mogućnost odabira da li će se zagrevati napolju na stadionu ili u atletskoj dvorani.

– Ja sam se lično zagrevao napolju. Video sam da su neki išli u dvoranu, ali ne znam, trenirao sam sve vreme napolju pa sam se valjda već i navikao na ovu vrućinu – ističe Sinančević.

Nakon bačene norme za finale Sinančević se okrenuo ka tribini i počeo da slavi.

– Tamo su bili svi, cela srpska delegacija i atletičari iz Bosne i Hrvatske sa kojima se najviše družimo ovde.

Nakon velikih uspeha adrenalin je na najvećem nivou i san na oči teško dođe, tako je bilo i Arminu noći između četvrtka i petka.

– Jedva sam zaspao. Prvo mi ljudi ”nisu dali” da odmorim jer su svi želeli da čestitaju i na tim čestitkama sam im jako zahvalan. Malo smo slavili, u granicama dozvoljenog s obzirom na to da još nije gotovo, da me za 48 sati čeka i finale. Kada sam legao mislio sam da nikada neću zaspati i da ću večno ostati budan. Na sreću u neko doba noći, da ne kažem jutra sam ipak zaspao, ali sve ukupno to nije trajalo dugo – kroz osmeh komentariše neprospavanu noć srpski finalista na Svetskom prvenstvu.

Između kvalifikacija i finala ima dan pauze koji odgovara Sinančeviću.

– Naravno da je bolje i lakše kada imate taj dodatni dan da se odmorite nego da odmah sutradan ponovo bacate. Verujem da i svima ostalima ovo više odgovara. Teško je u dva dana zaredom bacati maksimalno dobro i daleko. Mislim da će mi ovih 48 sati dobro doći i da ću biti spreman da u subotu ponovim hitac iz kvalifikacija – zaključuje Armin Sinančević.

https://www.facebook.com/ATLEXrs/videos/543154246430089/

Finale bacanja kugle za muškarce na Svetskom prvenstvu u Dohi je u subotu 5. oktobra sa početkom od 19:05.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template