10 scenarija za održavanje Londonskog maratona: Umesto 50.000 trkača možda samo elita

Iako je prošle godine trčalo oko 43.ooo ljudi, ovogodišnji Londonski maraton, ako se održi, brojaće mnogo manji broj trkača.

Zbog pandemije koronavirusa maraton u Londonu odložen je sa 26. aprila na 4. oktobar još uvek nije poznato u kakvom obliku će se trčati.

Direktor ovog takmičenja Hju Brašer istakao je da postoji 10 različitih scenarija, a da je jedan od njih da ove godine trče samo elitni maratonci. Kao glavne zvezde očekuju su Elijud Kipčoge i Kenenis Bekele.

– Nadamo se da ćemo ih ugostiti u oktobru, ali u ovom trenutku jednostavno ne znamo šta će se desiti. Moramo sve da uzmemo u obzir – tri i po miliona gledalaca, medicinsku stranu, humanitarne organizacije. Imamo 10 scenarija, a oni se stalno menjaju – istakao je Brašer.

Maraton u Tokiju je održan samo za elitne trkače prošlog meseca na pustim ulicama tog grada. Berlinski maraton, koji je uz londonski jedan od šest najvećih na svetu, neće biti održan po planu 27. septembra pošto je u Nemačkoj produžena zabrana većih okupljanja do 24. oktobra.

Brašer je istakao da je bio u kontaktu sa direktorima drugih velikih maratona i da su raspravljali o nekim radikalnim idejama, ali nije dao više detalja.

(Atlex.rs)

Scroll to Top