Vilagoš najbolja mlada atletičarka Balkana za 2023.: Grk najbolji atletičar, Turkinja atletičarka

Svečana ceremonija Balkanske atletike pod nazivom ”Balkan gala” održana je u Istanbulu, na njoj su proglašeni najbolji atletičari Balkana za 2023., a među njima je bila i jedna Srpkinja – Adriana Vilagoš.

Nakon što je prošle godine Angelina Topić ponela titulu za najbolju mladu atletičarku Balkana ove godine ona je, po drugi put, pripala Adriani Vilagoš. Ona je osvojila priznanje za ”zvezdu u usponu ”zahvaljujući odbrani titule na U20 prvenstvu Evrope bacivši koplje 58.38 metara, odnosno osvojivši titulu prvakinje Balkana.

Adriana Vilagoš, najbolja mladad atletičarka Balkana 2023
Balkan gala 2023 – 29. novembar – Adriana Vilagoš (Srbija), najbolja mlada atletičarka Balkana za 2023.; Foto: SAS

U muškoj konkurenciji za najboljeg mladog atletičara proglašen je bugarski daljaš/troskokaš Božidar Sarabojukov koji je u ove dve discipline postao vicešampion Evrope za atletičare do 20 godina.

Božidar Sarabojukov, najbolji mladi atletičar Balkana 2023
Balkan gala 2023 – 29. novembar – Božidar Sarabojukov (Bugarska), najbolji mladi atletičar Balkana za 2023.; Foto: SAS

Nije bilo mnogo dileme ko će poneti titulu najboljeg atletičara Balkana, pa je tako ovo priznanje dobio Tentoglu Miltiadis. Grčki daljaš postao je ove godine prvak sveta sa skokom od 8.52 metra što je za 8 centimetara kraće od njegovog ličnog rekorda.

Kod žena titula najbolje atletičarke pripala je turskoj troskokašica Tugba Danismaz koja je postala dvoranska prvakinja Evrope sa skokom od 14,31 metra.

Tugba Danismaz, najbolja atletičarka Balkana 2023, Balkan gala
Balkan gala 2023 – 29. novembar – Tugba Danismaz (Turska), najbolja atletičarka Balkana za 2023.; Foto: SAS

Na ceremoniji uručena su specijalna priznanja od strane Balkanske federacije članicama federacije za doprinose u radu, kao i od domaćina Turskog atletskog saveza takođe predstavnicima saveza za doprinose u radu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top