Stojoskom pukla kost: Punom brzinom udario u drugu osobu na stazi! (FOTO)

Makedonski olimpijac Jovan Stojoski doživeo je nezgodnu povredu na treningu u Atletskoj dvorani u Beogradu kada je u punoj brzini naleteo na nepažljivu osobu, a tom prilikom mu je pukao ručni zglob.

Atletska dvorana je kuća srpske atletike i svakog dana je sve veći broj ljudi koji dolaze da treniraju pod krovom u najboljim uslovima u regionu. Obnovljeni objekat okuplja velik broj atletičara od pionira do veterana u terminu od 15-18 časova i sve ”pršti” od rada.

Nažalost zbog nepažnje i ne naviknutosti na rad u takvim uslovima dolazilo je do sitnih incidenata, ali je u ponedeljak 29. novembra došlo do ozbiljne povrede kvalitetnog seniorskog atletičara kakav je Jovan Stojoski.

polomljen zglob Stojoskog
Polomljen zglob i koska Jovana Stojoskog – 29. novembar 2021.; printscrean: privatni video

Naime, na samom početku treninga pri maksimalnom ubrzanju atletičarka koja je radila u stazi pored koje je Jovan trčao je nesmotreno krenula da prelazi i da izlazi i plavog pravca 60 metara na ”bezbedni deo”. Negledavši da li neko trči u stazama koje mora da pređe kako bi izašla iz 8 staza na pravcu uletela je u stazu u kojoj je Stojoski jurišao ka cilju. Videvši u trčanju šta se dešava počeo je da viče da se skloni sa staze, ali uplašena devojka nije odreagovala i došlo je do jakog sudara.

Od udarca oboje su završili na podu. Makedonskom reprezentativcu je od siline udarca odleteo kačket i jedna slušalica mu je ispala iz uveta. Cela dvorana je zastala u trenutku, zanemela i krenula da prilazi mestu incidenta.

Oboje su ustali i u prvi mah je izgledalo da su dobro međutim, Jovan je počeo da ponavlja da ne oseća ruku i da ne može da pomera prste na rukama.

polomljen zglob Stojoskog
Polomljen zglob i koska Jovana Stojoskog – 29. novembar 2021.; printscrean: privatni video

Uz pomoć trenera Marine Mišić obukao se i odmah otišao da snimi obe ruke.

Na ultra zvuku je ustanovljeno prelom ručnog zgloba i kosti leve ruke, a sama kost se malo i pomerila iz ležišta. Zbog toga mu je odmah stavljen gips. Prve prognoze kažu da će morati da ga nosi 4 nedelje, ali će prvu kontrolu obaviti za četiri dana. Dobra stvar je što će moći da trenira koliko mu to novonastala situacija bude dozvoljavala.

Lepa slika pune dvorane nažalost je dobila loš epilog.

Stojoski sa gipsom
Jovan Stojoski sa gipsom nakon preloma ručnog zgloba i koske nakon incidenta na treningu – 29. novembar 2021.; Foto: privatna arhiva

(Atlex.rs)

Scroll to Top