Prekinut bacački kup Srbije: Jako nevreme otkazalo takmičenje, poznat novi termin?!

Ove subote, devetog aprila, u Sremskoj Mitrovici održan je juniorski i pionirski bacački kup Srbije koji je u jednom trenutku prekinut zbog jakog nevremena da bi se potom donela odluka o njegovom trajnom prekidu i odlaganju.

Nakon nepunih završenih 8 disciplina od 18 bacački Kup Srbije za atletičare do 20 i do 16 godina je prekinut zbog jakog nevremena.

Takmičenje je prekinuto oko 14 časova, a do tada su završene discipline bacanje diska i kugla za dečake do 20 godine odnosno kladiva za devojke u istom uzrastu dok su kod dečaka do 16 godina svoje takmičenje završili takmičari u bacanju koplja i diska, a kod devojčica u kladivu dok su kopljašice morale da prekinu takmičenje na početku četvrte serije.

U zvaničnom saopštenju takmičarske komisije se navodi da je ”takmičenje prekinuto zbog nepovoljnog vremena i nepostojanja uslova za dalji nastavak takmičenja odlukom Takmičarske komisije SAS, a na predlog Tehničkog delegata”.

Dalje u saopštenju stoji da će nastavak takmičenja preliminarno biti održano u subotu 30. aprila, a o tačnom datumu i vremenu početka biće naknadno obaveštenje u što kraćem roku. Takođe je naglašeno da neće biti moguće naknadne prijave već isključivo one koje su bile i za ovaj termin.

Disciplina bacanje koplja za pionirke koje je prekinuto nakon tri serije neće biti ponovo održano već će osam devojčica koje su obezbedile još tri hica nastaviti svoje takmičenje sa dodatna tri bacanja. Devojčicama koje su započele četvrtu seriju ti pokušaji će im biti obrisani, a svi prethodni uračunati. Na sreću od njih četiri koliko ih je bacalo svi pokušaji su bili znatno slabiji od prethodnih pokušaja jer je kiša već počela jako da pada.

Ostaje samo da se vidi kako će se ovo takmičenje održati, ako se usvoji preliminarni termin 30. april kada se znan da je većina srpskih atletičara tada na pripremama u Baru.

(Atlex.rs)

Scroll to Top