Počinje (pred)sezona: Karanovci, Top, Partizan i Zvezda za kraj 2021.

Kao i svaka do sad, od kada je izgrađena Atletska dvorana, i ova godina će se završiti klupskim mitinzima u periodu od 12.-26. decembra kada će organizovati četiri takmičenja.

Za razliku od prethodnih godina BAK (OAK) ovog poslednjeg meseca u godini neće organizovati svoje takmičenje tako da će sve početi u nedelju 12. decembra sa Karanovcima.

Najveća zvezda mitinga biće svakako Ivana Ilić koja je nakon odrađenih priprema na planini došla u Beograd gde će odraditi drugi deo i iskoristiće ovo takmičenje kao kontrolu pre ulaska u dvoranske uslove u trci na 200 metara.

Takmičenje je pretežno za n najmlađe – atletske škole i pionire, ali će se naći i po neki senior i junior.

Listu prijavljenih možete pogledati ovde, a satnicu ovde.

Sprinterski višeboj - AK Karanovci
Sprinterski višeboj – AK Karanovci; Foto: Atlex

Naredne subote 18.decembra Top Džamp pravi svoj tradicionalni šesti ”Memorijal Mihajlo Švraka”. Takmičenje koje se organizuje za članove kluba uz specijalne pozivnice za pojedince. Ovde se već može očekivati malo kvalitetnije seniorske discipline uz odlične mlade atletičare kluba koji vode Dragutin i Biljana Topić.

Po preliminarnoj satnici takmičenje će početi u 13 časova i trajaće do 18, a raspis možete pogledati ovde.

Farzaneh Fasihi, 60m
IV memorijal Mika Švraka 2019. – 21. decembar, 60 metara za devojke Farzaneh Fasihi (Iran), Atletska dvorana, miting u organizaciji AK Top Jump-a; Foto: Atlex

Tradicionalno poslednji vikend u godini pripada Crvenoj zvezdi, ali su oni zbog katoličkog Božića svoje takmičenje pomerili za nedelju 26. decembar, a termin pred sam kraj godine iskoristio je da uzme Partizan.

Takmičenje koje je čuveno po rekordnom broju učesnika i vremenu trajanja umesto do sadašnje prve nedelje decembra biće organizovan poslednje, 25. Peti miting ”Budućih šampiona” koje organizuje Partizana namenjeno je za najmlađe – atletske škole i pionire. Ono što je obeležavalo prethodna četiri izdanja je ogroman broj dece zbog čega je uvek bilo velikih problema u organizaciji i velikog kašnjenja u satnici. Miting na kome se seniori veroatno ne mogu očekivati (upravo zbog spomenutih problema, prevelike gužve i masovnosti koja je ključna za ovo takmičenje), izuzev neke duge pruge zbog takmičara kluba.

Raspis možete pogledati ovde.

AK Partizan 1945 - Miting budućih šampiona 2018
Miting budućih šampiona 2018, AK Partizan 1945; Foto Atlex

Godina se zatvara ”Novogodišnjim mitingom Crvena zvezde”. Tradicionalno najjače klupsko takmičenje doživeće svoje 12. izdanje. Na njemu su u fokusu svi od najmlađih do seniora, a ovde se očekuje da će gotov svi najbolji srpski seniori takmičiti, a da će svoje učešće uzeti i atletičari iz inostranstva.

Po rečima organizatora one najmlađe očekuju brojni pokloni. Opširnije o ovom takmičenju možete pročitati ovde, a raspis ovde.

Zvanični start sezone zakazan je za 8. januara u organizaciji Atletskog saveza Beograda.

Pobednici prve memorijalne trke Ismail Mačev
”Novogodišnji miting” AK Crvene zvezde, 28.12.2019., Pobednici memorijalne trke Ismail Mačev na 400 metara, Boško Kijanović, Sergej Savić i Nikola Kovačević sa najmlađom Makijevom ćerokom Dejanom i suprugom Vukicom; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

Scroll to Top