Zvezda proglasila najbolje: Armin i Milana, 40. titula, plakete i rekorderima i ekipnim prvacima!

Atletski klub Crvena zvezda priredio je svečanost na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci kluba, najbolji treneri, a dodeljena su i priznanja svima koji su oborili nacionalne rekorde i koji su učestvovali u osvajanju ekipnih šampionata.

U pres centru sportskog društva Crvena zvezda atletski klub je organizovao svečanost, po svim kovid protokolima, na kojima su za najbolje seniore proglašeni Milana Tirnanić i Armin Sinančević.

Armin je ovo priznanje zaslužio odličnim nastupima na Olimpijskim igrama u kojima se plasirao u finale i zauzeo fantastično 7. mesto. Pored titule najboljeg Sinančević je dobio plaketu i za oboren državni rekord i za kao člana seniorske ekipe koja je osvojila 40. titulu.

Milana je u 2021. po treći put bila učesnica prvenstva Evrope, a na Balkanijadi takođe na 60 metara osvojila je bronzanu medalju.

Milana Tirnanić i Armin Sinančević, Godišnja dodela nagrada AK Crvena zvezda
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Milana Tirnanić i Armin Sinančević, najbolji atletičari Zvezde za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Još jedna seniorka dobila je priznanje kluba. Specijalnu plaketu za ostvarene rezultate u paraolimpizmu dobila je Saška Sokolova. Ona je bila učesnica paraolimpijskih igara u Tokiju, a na paraevropskom prvenstvu je dvostruka šampionka na 100 i 200 metara.

Saška Sokolova, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Saška Sokolova, specijalno priznanje za rezultate u paraolimpizmu, pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Klub je odlučio da se oduži i svim članovima ekipa na ekipnim prvenstvima koji su Zvezdin doneli titule. Od ukupno 10 mogućih pehara crveno-beli su u svoje vitrine doneli 6 – seniori, seniorke, juniori, mlađe juniorke, starije pionirke i stariji pioniri ( na dnu teksta pročitajte koje sve učestvovao u ovim titulama).

Seniori su i u muškoj i u ženskoj konkurenciji odbranili titule i tkao svom klubu ”prišli” četvrtu zvezdicu na grb jer im je to bila jubilarna 40 titula.  Ovo je uspeh koji ni jedan sportski klub u Srbiji, a i šire ne može da se diči, a i mali broj njih i na celom svetu.

Juniori za svetlu budućnost kluba, dominacija Japundžićeve

Na početku seniorskog staža za najbolje mlađe seniore proglašeni su Stefan Mihajlov (sprint) i Jasmin Halili (vis) dok je kod devojaka najbolja Jovana Delić (vis). Specijalna nagrade za doprinose klubu dobili su Katarina Milosavljević (1500 i 3000 metara) i sjajni sprinter Stefan Kaljuš (60, 100 i 200 metara)

Stefan Miajlov i Jasmin Halili, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Stefan Mihajlov i Jasmin Halili najbolji mlađi seniori sa Stevanom Grujićem sportskim direktorom, pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Na ovoj ceremoniji posebno je istaknuta generacija juniora za koju se veruju da je možda i jedna od najboljih u istoriji kluba.

Predvodnik je Bogdan Vidojković učesnik U20 Svetskog i Evropskog prvenstva na 110 metara sa preponama koji je proglašen za najboljeg juniora.

Bogdan Vidojković, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Bogdan Vidojković, najbolji junior, pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Kod devojaka za najbolju je proglašena Tijana Japundžić učesnica U20 prvenstva Evrope i šampionka Balkana u toj kategoriji.

Pored ovog priznanja ona je dobila i plakete za istrčane juniorske državne rekorde na 200 metara i u štafeti 4×200 metara u dvorani zajedno sa Lenom Milinković, Anom Kilibardom i Jovanom Milošević. Pored juniorskih rekorda Japundžićeva je postavila i najbolji rezultat Srbije svih vremena i u seniorskoj štafeti 4×400 metara zajedno sa Katarinom Tmušić, Milicom Jakšić i Nikolinom Mandić. Bila je i deo seniorske ekipe koja je odbranila titulu na ekipnom prvenstvu Srbije pa je dobila i to priznanje, ukupno pet.

Tijana Japundžić, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Tijana Japundžić, najbolja juniorka i osvajačica tri državna rekorda u 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

U konkurenciji mlađih juniora za najbolje su proglašeni Matej Sandić (60 i 110 metara prepone) i Aleksandar Mićić (100 i 200 metara) kod muškaraca te Ana Lazarević (60 i 100 metara, 100 i 400 metara prepone) kod devojaka. Za izvanredne rezultate plaketu je dobila i Milica Tomašević (2000 metara).

Ana Lazarević, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Ana Lazarević, najbolja mlađa juniorka, pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

U kategoriji pionira titulu najboljih dobili su Mihajlo Kiš (60,100 i 300 metara) i Tamara Ivković (koplje). Specijalno priznanje u ovoj kategoriji dobila je Doroteja Petković (60 metara prepone).

Zvezdini rekorderi u 2021.

Pored već spomenutih Armina Sinančevića i Tijane Japundžić rekord Srbije je prošle godine oborio i Mateja Sandić na 200 metara za juniore.

Matej Sandić, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Matej Sandić, najbolji mlađi junior i osvajač državnog rekorda u 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Štafete su bile više nego uspešne.

Devojke na 4×200 metara (Ksenija Zoranović, Milena Petrović, Jovana Milošević i Vanja Drča) oborila je kluspki rekord a isti rekord je oboren i u juniorskoj konkurenciji (Lena Milinković, Ana Kilibarda, Tijana Japundžić i Jovana Milošević). I muškarci takođe u istoj kategoriji postavili novi rekord u istoj disciplini (Aleksandar Mićić, Bogdan Vidojković, Miloš Mijatović i Stefan Kaljuš).

Seniorske štafete 4×400 metara u obe konkurencije su takođe postavile rekorde Srbije za klubove (Katarina Tmušić, Milica Jakšić, Nikolina Mandić i Tijana Japundžić / Ivan Marković, Luka Olujić, Miloš Radojković i Miloš Marković).

Treneri

Za najuspešnijeg trenera kluba proglašen je Dragan Perić, trener Armina Sinančevića.

Dragan Perić, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, Dragan Perić, najbolji trener, pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Klub je uručio specijalne plakete za izuzetan doprinos i ostvarene državne rekorde trenerima Mirjani Stojanović, Ljiljani Savičin, Ivani Petković, Nevenu Raniću, Mladenu Gajiću, Ljubiši Stevanoviću, Branimiru Stajčiću i Stevanu Grujiću.

Za doprinos u radu atletskih škola u periodu od 2018.-2021. plakete su dobili Dragana Kunovac, Lena Stefanović, Saša Vajić i Miodrag Miša Jelić dok je za doprinos u radu sa mlađim kategorijama nagradu dobila Dejana Mačev.

Specijalna priznanja za dobre rezultate dobili su i treneri Slobodan Stojić, Bojan Ilić i Desimir Gajić.

Treneri kluba, Godišnja dodela nagrada AK Crvena zvezda
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, treneri kluba, pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

 

Ekipni šampioni

Seniorke:
Milana Tirnanić, Jovana Delić, Tijana Japundžić, Nikolina Mandić, Katarina Milosavljević, Jovana Mićić, Mirjana Vukobratović, Ivana Đurić i Tamara Vuletić.

18. januar 2022. - Dodela godišnjih nagrada najboljima - AK Crvena zvezda, seniorske ekipne šampionke Srbije za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, seniorske ekipne šampionke Srbije za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Seniori:
Nemalja Bulajić, Nikola Kovačević, Ivan Marković, Luka Olujić, Miloš Milosavljević, Jasnim Halili, Marko Tairović, Dušan Vraneš, Armin Sinančević, Kosta Ivičić, Stefan Kaljuš, Filip Ištvanović i Miodrag Tresović.

Seniorska ekipa ekipnog šampiona Srbije 2021, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, seniori ekipni šampioni Srbije za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Stariji juniori:
Petar Andrović, Stefan Kaljuš, Bogdan Vidojković, Sava Radenković, Teofor Komnenić, Marko Tairović, Miloš Mijatović, Aleksandar Kamaljević i Mateja Sandić.

Juniorska ekipa ekipnog šampiona Srbije 2021, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, juniorski ekipni šampioni Srbije za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Mlađe juniorke:
Ana Lazarević; Tamara Ivković, Knjenija Zoranović, Jovana Milošević, Mira Vukmirović, Jovana Mićić, Tamara Ivković, Lena Milinković i Vanja Drča.

Starije pionirke:
Lena Milinković, Nađa Isaković, Jana Rajić, Tara Cučković, Katarija Đurđević, Vera Vukmirović, DorotejaPetković i Tamara Ivković.

Mlađe juniorska ekipa ekipnog šampiona Srbije 2021, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, mlađe juniorke ekipne šampionke Srbije za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

Pioniri:
Relju Bankera, Todra Nestorovića, Milutina Kamaljeviđa, Danila Mirića, Aleksu Sredojevića, Đorđa Ristanovića i Mateju Aleksića.

Pionirska ekipa ekipnog šampiona Srbije 2021, Dodela godišnjih nagrada AK Crvene zvezde
18. januar 2022. – Dodela godišnjih nagrada najboljima – AK Crvena zvezda, pionirski ekipni šampioni Srbije za 2021., pres centar SD Crvena zvezda; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

Scroll to Top