Tirnanićeva 7,34s, Boško 21,46s, Mandić dva lična, Aleksa 6,70s: Zvezdin miting opravdao zahteve seniora za takmičenjima (FOTO)(VIDEO)

Seniorski miting Crvene zvezde koji je održan 24. januara pružio je najboljim atletičarima Srbije priliku za još jednim takmičenjem u sezoni pred državno prvenstvo, a obeležili su ga sprinteri.

Da su seniorima takmičenja neophodni, da ih ima malo i da oni svaki iskoriste maksimalno pokazao je i ovaj miting koji je organizovala Crvena zvezda. Završila su se takmičenja Atletskog saveza Beograda koji nisu dozvoljavali seniorima da takmiče i počinju ona koja organizuje Srpski atletski savez pa će tako i ove nedelje biti seniorski miting koji neće morati da organizuje neka treća strana već će to učiniti SAS.

Milana Tirnanić je na 60 metara istrčala novi lični rekord od 7,34 sekunde u izuzetno brzoj trci u kojoj je Fasihi Farzaneh ovog puta pobedila Salome Koru za tri stotinke sa 7,30 sekunde. Milana je ovom trkom potvrdila normu za dvoransko Evropsko prvenstvo, a lični rekord je popravila za dve stotinke. Kora se nakon ove trke vratila u Švajcarsku, Farzaneh bi trebalo da trči ove nedelje na seniorskom mitingu Srpskog atletskog saveza dok će se Milana otisnuti u Beču.

Tri sprintera BAK-a obeležila su muški sprint. Aleksa Kijanović je zabeležio drugi rezultat karijere od 6,70 sekunde čime je ponovo ”vlasnik” najboljeg ovosezonskog rezultata u Srbiji na 60 metara, a zajedno sa bratom Boškom će u subotu trčati u Beču.

Boško Kijanović i Mihajlo Mandić zabeležili su nove lične rekorde i na 60 i na 200 metara. Kako sam Boško kaže ova trka od 6,78 sekundi mu je rekord karijere iako ima od prošle godine 6,74 kada je start bio sporan. Na 200 metara za čak 14 stotinki je popravio svoj rezultat i kroz cilj je prošao za fantastičnih 21,46 sekuni. Sa druge strane Mandić je nakon 6,96 na Novogodišnjem Zvezdinom mitingu sada ponovo istrčao lični rekord od 6,93 sekunde, dok je na 200 metara popravio za 22 stotinke istrčavši 21,85 sekundi.

Normu za dvoransko EP istrčao je Jovan Stojoski na 400 metara. Bivši atletičar Srbije, a sad reprezentativac Severne Makedonije zabeležio je ubedljiv novi lični i državni rekord od 47,57 sekunde.

Nakon godinu i po dana skoku uvis vratio se Jasmin Halili. Borio se sa silnim problemima sa kolenom i lošim lečenjem zbog čega je najbolji srpski visaš zabeležio samo nekoliko sprinterskih trka u ovom periodu. Na svom povratničkom takmičenju u skoku uvis rutinski je preskočio 2,10 metara, isto koliko i Nikola Mujanović, ali zbog manjeg broja neuspeha Jasmin je odneo pobedu.

Bacači kugle su ovog vikenda uzeli pauzu pa je tako takmičio samo Veljko Nedeljković od najboljih srpskih kuglaša. Odlično je bacao i zabeležio je drugi hitac karijere od 18,78 metara, a sve vreme u publici imao je podršku i pomoć Asmira Kolašinca.

Daljaši nisu imali svoj dan. Strahinja Jovančević je ponovo imao problem da ”uhvati dasku” pa je zabeležio samo jedna ispravan skok od 7,43m. Marko Vlahović je bio dobar i u dalju i u troskoku zabeleživši skokove od 7,19 i 14,63 metara. Kod devojaka Milica Gardašević je zabeležila dobar skok koji joj je rekord sezone – 6,42 metara. Sa druge strane Sara Lukić nije imala svoj dan pa je zabeležila skok od 5,92 metara.

Za razliku od Sare Anja Lukić je imala dobro takmičenje. U prvoj trci na 60 metara sa preponama ponovila je rezultat zabeležen na prvenstvo Beograda, ali je u drugoj trici bila brža za dve stotinke i kroz cilj je prošla za 8,36 sekunde.

Na ovom takmičenju učestvovao je još jedan učesnik ovogodišnjeg EP-a Abedin Mujezinović. Reprezentativac Bosne i Hercegovine i državni rekorder na 1000 metara u dvorani trčao je 800 metara i zabeležio rezultat 1:49.82. To je za 82 stotinke slabije od norme za Turonj, ali je on svoju ”vizu” overio prošle godine sa trkom od 1:48.46. Iza njega kroz cilj su prošli perspektivni srpski 800-metrašai Ognjen Nikolić za 1:52,99 i Jovan Rosić sa 1:56,54.

SVE FOTOGRAFIJE

SVI VIDEO SNIMCI

Miting Crvene zvezde 2021 - rezultati

(Atlex.rs)

Scroll to Top