Najboljih 15 atletičara parafiralo stipendije sa državom: Ministarstvo sporta potpisalo ugovore sa najboljima u Srbiji (FOTO)(VIDEO)

U utorak 11. maja najbolji sportisti Srbije, njih više od 400, potpisalo je ugovore o stipendiranju od strane Ministarstva omladine i sporta, a među njima je i 15 atletičara.

”Kraljica sportova” ima maksimalni broj stipendija koje pripisuje Ministarstvo – 14, pa će tako Ivana Španović, Armin Sinančević, Asmir Kolašinac, Strahinja Jovančević, Dragana Tomašević, Elzan Bibić, Milica Gardašević, Marija Vučenović, Milana Tirnanić, Aleksa Kijanović, Boško Kijanović, Milana Tirnanić, Jasmin Halili, Anja Lukić i Miloš Malešević u narednih godinu dana primati novčanu nadoknadu od države za rezultate postignute prošle godine.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozdravio je okupljene sportiste ispred zgrade Palate Srbije na Novom Beogradu (bivšeg SIV-a) i sa više od 400 najboljih sportista Srbije koji su tokom 2020. godine ostvarili značajne rezulate potpisao ugovore o stipendiranju od strane države.

Ministar Udovičić je u svom obraćanju stipendistima čestitao na sportskim rezultatima i istakao da će im Ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac.

Potpisivanje stipendija sa Ministarstvom omaldeine i sporta 2021.
Potpisivanje ugovora o stipendiranju Ministarstva omladine i sporta sa preko 400 najboljih srpskih sportista 2021. – 11. maj, Palata Srbije (SIV); Foto: Ministarstvo omladine i sporta

– Biti sportski stipendista u zemlji šampiona, čini vas najboljima od najboljih. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, da sa vama proslavlja medalje, ali i da sportski pruži ruku i kada imate teške dane, jer samo zajedno činimo tim za ponos, tim za istorijske pobede, tim kojim se cela Srbija ponosi. Posebno se ponosimo što ste i u vremenima izazova pokazali nesalomiv sportski duh, pridržavali se svih pravila, trenirali u uslovima društvene izolacije, izlazili na terene bez publike, i pored svega toga, ostali šampioni i nastavili niz uspeha. Uvereni smo da ćete uvek našu Srbiju predstavljati na najbolji mogući način i da ćete nas još mnogo puta obradovati velikim uspesima – istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

U ime stipendista obratili su se mladi vaterpolo reprezentativac Đorđe Vučinić, vlasnik evropskog rekorda 2019. godine Petar Milenković i Zorana Arunović. Oni su podelili svoja bogata sportska iskustva sa novom generacijom stipendista i istakli da je čast i privilegija danas biti sportski stipendista u Srbiji.

Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

(Atlex.rs)

Scroll to Top