Ivana otvorila Tokio sezonu 2.0: Zalet za OI počeo sa 6,73m

Ivana Španović otvorila je letnju sezonu ove subote na klupskom mitingu u Novom Sadu skočivši 6,73 metra čime je zvanično započet takmičarski period koji za cilj ima osvajanje najsjajnije medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako nije bilo planirano, organizacija klupskog mitinga u vreme treninga, doneo je da Ivana Španović otvori takmičarsku sezonu ove subote.

Skakala je iz skraćenog zaleta. U prvoj seriji je skočila 6,72 metra, da bi ga u poslednjoj nadmašila za jedan centimetar i takmičenje završila sa 6,73 metra.

Subota je dan kad Ivana radi tehniku skoka udalj. S obzirom da je danas trebao da se održi atletski miting u Novom Sadu i to baÅ¡ u vreme treninga, doneli smo odluku da spojimo lepo i korisno. Ivana je danas odradila kvalitetan trening iz 16 koraka zaleta. Svi skokovi su bili odlični, a najdalji je iznosio 6.73 m. Sa nestrpljenjem očekujemo prvi nastup – rekao je trener Goran Obradović.

Ivana Španović, Mediteranske igre 2018
Mediteranske igre 2018., Taregon (Å panija) – 28. jun, Ivana Å panović, skok udalj; Foto: OKS

Drugi najbolji skok takmičenja zabeležila je Milica GardaÅ¡ević – 6,30 metara, koja je takođe otvorila sezonu na ovom takmičenju, dok je treća bila Sara Lukić sa 6 metara.

Ivana je delovala moćno na ovom trening-takmičenju i pokazala je da je povreda daleko iza nje i da su petonedeljne pripreme u Dubaiju odrađene na najbolji način.

Prošlu sezonu je otvorila takođe na klupskom mitingu gde je odmah ispunila normu za OI skočivši 6,80 metara, ali je potom usledila povreda. Zato je Ivana ima sreću u nesreći da se Igre pomere za godinu dana zbog pandemije koronavirusa pa se tako ovogodišnje pripreme za Tokio mogu nazvati drugom verzijom (2.0), unapređenom.

Prvo veliko takmičenje Španovićevu očekuje za nešto manje od mesec dana u Firenci gde će se 10. juna održati miting Dijamantske lige, a potom se očekuje da će 19. takmičiti za reprrezentaciju na Ekipnom prvenstvu Evrope.

Ivana preskače ovogodišnje, izmenjeno, izdanje Dijamantske lige, miting DL u Judžinu; Foto: Guliver/Getty Images/ Jonathan Ferrey

Jak vetar u grudi mučio sprintere

Na mitingu AK Vojvodine pore skoka udalj organizovane su i trke na 100 metara, 200 metara i u troskoku.

Sprinterima je veliki problem pravio izuzetno jak vetar u grudi koji je u pojedinim trkama duvao čak 4 metra u sekundi.

Kod devojaka Salome Kora je nakon kvalifikacijskih 12.00 sekundi sa – 4 m/s u drugoj trci istrčala 11,76 sa -1,1 m/s. Druga je bila Fasihi Farzaneh sa 12,20 u prvoj, odnosno 11,94 sekunde u drugoj trci.

Muškarci nisu želeli da trče drugu trku po jakom vetru pa je tako pobedu sa vetrom -2,4 m/s odneo Boško Kijanović istrčavši 10,93 sekunde, a drugi je bio Miodrag Tresović sa 11,11 sekundi.

Nakon ove trke Kijanović je trčao i 200 metara. U solo trci Boško je zabeležio odličan rezultat sa identičnim vetrom, a kroz cilj je prošao za 21,57 sekundi.

Bilten 15.05.2021. Novi Sad

(Atlex.rs)

najnovije vesti

October 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs