Vilagoš i Stojanovski najbolji, Rokavec sve bliža državnom: Održan 15. Trofej Beograda (VIDEO)(REZULTATI)

Održan je 15. Trofej Beograda koji su obeležili Filip Stojanovski i Adriana Vilagoš kao najuspešniji pojedinci, ali i Zorana Rokavec koja je za još centimetar bliža mlađe juniorskom rekordu Srbije u visu

U subotu 27. juna na Vojnoj akademiji u Beogradu održan je 15. Trofej Beograda u organizaciji Atletskog saveza Beograda koji je treći put zaredom osvojila Adriana Vilagoš, dok je kod muškaraca najbolji bio preponaš BAK-a Filip Stojanovski.

Tamo gde je stala pre uvođenja vanrednog stanja, zbog pandemije koronavirusa, nastavila je po povratku takmičenja Adriana Vilagoš. Sjajna mlada kopljašica iz Sente treću godinu zaredom odnela je pobedu sa hicem od 68,62 metra.

To je za svega 14 centimetara slabije od svetskog rekorda koji je postavila pre nešto više od 3 i po meseca sa 500-gramskim kopljem na zimskom bacačkom kupu. Tada, na njenom prvom ovogodišnjem, i jedninom do sada, takmičenju bacila fantastičnih 68,76 metara, a sada je pokazala da joj meseci bez takmičenja nisu prouzrokovali probleme.

Adriana Vilagoš
Zimsko prvenstvo Srbije u baccačkim disiplinama, 7.3.2020., Sremska Mitrovica, Adriana Vilagoš, bacanje koplja; Foto: Atlex

Kod dečaka najvredniji rezultat ostvario je preponaš BAK-a Filip Stojanovski koji je odneo ubedljivu pobedu rezultatom od 14,70 sekundi i za 32 i više stotinki ostavio protivnike iza sebe.

Mlade visašice Zorana Rokavec i Angelina Topić ove godine su nas već navikle na odlične nastupe i velike borbe za prvo mesto.

Ovog puta uspešnija je bila članica zemunske Mladosti Zorana Rokavec koja je uspela da skoči novi lični rekord za jedan centimetar više od dosadašnjeg – 1,80 metara. Ovim skokom Zorani preostaje još 8 ”stepenika” do mlađe juniorskog rekorda Srbije koji drži Tamara Malešev.

Angelina Topić je ovaj put stala na 176 centimetara i tako je zauzela drugo mesto. Pokušala je i ona da preskoči 180 što bi joj bio lični i pionirski državni rekord, ali ovog puta nije uspela.

Koliko su ove dve devojčice dominantne, koliki su talenti i koliko su vredni ovi njihovi rezultati govori podatak da ostale visašice uglavnom završavaju takmičenje kada one počinju. Treće mesto na ovom takmičenju osvojeno je visinom od 154 centimetara.

15.Trofej Beograda 2020. Topić, Rokavec, Radoja
15. Trofej Beograda 2020. – 27. jun, pobednice skoka uvis- Angelina Topić (Top Džamp), Zorana Rokavec (Mladost Zemun) i trener Goran Radoja (Mladost Zemun); Foto: privatna arhiva

Ceo video takmičenja

15. Trofej Beograda 2020 - rezultati

 

U nedelju se održava odloženo prolećno prvenstvo Beograda za atletske škole, a sledeći vikend Atletski savez Beograda organizuje Kup Beograda za juniore, kvalifikaciono takmičenje za Kup Srbije.

(Atlex.rs)

Scroll to Top