16.August.2022

Atlex

Srpska atletika

U novu godinu utrčao kao šampion: Elzan Bibić pobedio na Novogodišnjoj trci u Austriji

Elzan Bibić, prvenstvo Evrope u krosu 2019

Bronze medalist Abdessamad Oukhelfen of Spain, gold medalist Jimmy Gressier of France and silver medalist Ellen Bibic of Serbia, from left to right, compete in the Under 23 Men's race during the European Cross Country Championships at the Bela Vista park in Lisbon, Sunday, Dec. 8, 2019. (AP Photo/Pedro Rocha)

I dok je većina atletičara uzela koji dan odmora oko nove godine Elzan Bibić je učestvovao na tradicionalnom Novogodišnjem krosu u austrijskom gradu Pojerbahu gde je uz pobedu ostvario i rekord staze.

Već 39. put zaredom Pojerbah organizuje Novogodišnju uličnu trku. Bibić je deonicu od 6.800 metara pretrčao za 18 minuta i 29,05 sekundi što je novi rekord staze.

U konkurenciji je učestvovalo 18 trkača, a drugo i treće mesto su zauzeli Kenijci Robert Keter i Dejcis Kiplangat. Keter je za srpskim atletičarem zaostao 2,97 sekundi, dok je Kiplangat kroz cilj ušao tek nakon 10,99 sekundi.

Pored Elzana u ženskoj konkurenciji u trci na 5.100 metara učestvovala je Teodora Simović koja je u konkurenciji od 13 atletičarki zauzela osmo mesto sa rezultatom 17 minuta i 25,89 sekundi. Pobedu je odnela Kenijka Eva Čeron koja je kroz cilj prošla za 15 minuta i 32,30 sekundi.

Podsetimo, Elzan Bibić je pre nekoliko nedelja osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u krosu za mlađe seniore u Lisabonu. On se prvi put takmičio u konkurenciji mlađih seniora na 8 kilometara i ovu deonicu je pretrčao za 24 minuta i 25 sekundi.

(Atlex.rs)