U novu godinu utrčao kao šampion: Elzan Bibić pobedio na Novogodišnjoj trci u Austriji

I dok je većina atletičara uzela koji dan odmora oko nove godine Elzan Bibić je učestvovao na tradicionalnom Novogodišnjem krosu u austrijskom gradu Pojerbahu gde je uz pobedu ostvario i rekord staze.

Već 39. put zaredom Pojerbah organizuje Novogodišnju uličnu trku. Bibić je deonicu od 6.800 metara pretrčao za 18 minuta i 29,05 sekundi što je novi rekord staze.

U konkurenciji je učestvovalo 18 trkača, a drugo i treće mesto su zauzeli Kenijci Robert Keter i Dejcis Kiplangat. Keter je za srpskim atletičarem zaostao 2,97 sekundi, dok je Kiplangat kroz cilj ušao tek nakon 10,99 sekundi.

Pored Elzana u ženskoj konkurenciji u trci na 5.100 metara učestvovala je Teodora Simović koja je u konkurenciji od 13 atletičarki zauzela osmo mesto sa rezultatom 17 minuta i 25,89 sekundi. Pobedu je odnela Kenijka Eva Čeron koja je kroz cilj prošla za 15 minuta i 32,30 sekundi.

Podsetimo, Elzan Bibić je pre nekoliko nedelja osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u krosu za mlađe seniore u Lisabonu. On se prvi put takmičio u konkurenciji mlađih seniora na 8 kilometara i ovu deonicu je pretrčao za 24 minuta i 25 sekundi.

(Atlex.rs)

Scroll to Top