”Turbo” 100-ka na Akademiji: Tirnanićeva istrčala 40. rezultat na svetu, dvoboj Kijanovića podignut na viši nivo! (FOTO)(VIDEO)(REZULTATI)

U sklopu prvog dana Kupa Beograda za juniore održane su i VK discipline, a najbolji utisak na celom takmičenju ostavili su Milana Tirnanić koja je 100 metara istrčala za 11,61 sekundu i braća Kijanović sa 10,58 i 10,64 sekundi.

Nakon prvog dana takmičenja pored odličnih seniora u sprintu su se još dobro pokazali Stefan Mihajlov i Marija Bukvić, te Marko Vlahović u skoku udalj.

Milana Tirnanić je nakon odlične trke na prvenstvu Beogradu pre dve nedelje pokazala da je to bilo samo zagrevanje jer je taj rezultat nadmašila za čak 17 stotinki i kroz cilj je ove subote prošla za 11,61 sekundi.

Koliko je ovo veliki rezultat govori i podatak da je to trenutno 40. vreme na svetu na 100 metara za žene!

Inače to je Milani izjednačen četvrti rezultat u karijeri , a brže je trčala samo na mitingu u Austriji (11,55 ) prošle godine i iste godine, nešto kasnije, na Kupu Evrope za reprezentacije u Skoplju kada je postavila još uvek važeći joj lični rekord od 11,50 sekundi.

Tim rezultatom dospela je na 5. mesto večne liste najbržih žena svih vremena u Srbiji, a da bi dalje napredovala neophodna joj je trka ispod 11,48 sekundi. Upravo toliko su trčale Tatjana Mitić i Dijana Ištvanović koje su trenutno ispred nje. Državni rekord drži Kornelija Šinković sa 11,34 sekundi.

Kod muškaraca videli smo 5 rezultata ispod 11 sekundi na 100 metara, a najbolji su bili Boško Kijanović sa ličnim rekordom od 10,64 i Aleksa Kijanović kojji je izjednačio drugi rezultat u karijeri – 10,58 sekundi.

Samo je Stefan Mihajlov u konkurenciji trčao ispod ove granice i sa rezultatom 10,92 sekunde izjednačio je i lični rekord.

U dve muške vk trke videli smo makar po jednog sprintera koji je istrčao brže od 11 sekundi. U drugoj grupi to je učinio Mihajlo Mandić koji je trčao identično kao i Mihajlov – 10,92 s’ tim što mu je vetar bio slabiji za jednu sekundu (+0,6 m/s, u trci u konkurenciji je bio +1,6).

Stefan Kaljuš, Stefan Mihajlov, Miloš Mijatović - 100 metara
Kup Beograda za juniore 2020., 1. dan – 4. jul, 100m – Stefan Kaljuš, Stefan Mihajlov, Miloš Mijatović (Crvena zvezda); Foto: Atlex

U jačoj grupi trčali su Aleksa Kijanović, Boško Kijanović, Nemanja Bulajić, Ivan Marković, Marko Vučurović, Marko Tasaić i Todor Todorović, a prva trojica su bila brža od 11 sekundi.

Neverovatno, ali i Bulajić je zabeležio rezultat od 10,92 sekunde uz +1,6 vetar, koliko je duvao u ovoj grupi. On je zauzeo treće mesto, a prva dva su podelila braća Kijanović sa novim maestralnim trkama.

Boško je nakon odlične prošlonedeljne trke na 400 metara sada istrčao lični rekord na 100 – 10,64. To je za šest stotinki brže od najbolje dosadašnje njegove trke istrčane 11. maja prošle godine u Sremskoj Mitrovici.

Vodio je veći deo trke, ali je u poslednjih 30-ak metara Aleksa ”premotao” i pobegao mlađem bratu za šest stotinki – 10,58. Ovom trkom izjednačio je svoj drugi najbolji rezultat u karijeri koji je istrčao prošle godine na Balkanijadi u Bugarskoj. Brže je trčao samo 22. juna na vk nastupu u Kruševcu kada je zabeležio lični rekord od 10,55 sekundi.

Na samom juniorskom Kupu prvog dana odlična je bila Marija Bukvić koja je pobedila na 100 metara sa preponama sa svega šest stotinki sporijom trkom od ličnog rekorda – 14,74 sekundi, a za stotinku joj je izmaklo prvo mesto i na 100 metara – 12,65 sekundi.

Marija Bukvić, 100m prepone
Kup Beograda za juniore 2020., 1. dan – 4. jul, 100m prepone devojke, Marija Bukvić (Mladost Zemun); Foto: Atlex

Njen klupski kolega iz zemunske Mladosti Marko Vlahović jedini je uspeo da u skoku udalj preskoči granicu od sedam metara. Pobedu je odneo skokom od 7,09 metara.

Na 400 metara za devojke jedina brža od jednog minuta bila je atletičarka Crvene zvezde Tijana Japundžić. Do pobede je došla sa rezultatom 58,56 sekundi.

Tokom dana svi video snimci biće objavljeni na našem YouTube kanalu, a ovih dana očekujete i sve fotografije.

Kup Beograda za juniore I dan - rezultati Seniorski miting ASB I dan - rezultati

(Atlex.rs)

Scroll to Top