Treneri izabrali najbolje među njima u svim kategorijama: Zilkić i Milinkov predvode grupu

Trenerska organizacija Srbije, na redovnom upravnom odboru, izabrala je najbolje među njima za 2020. godinu u svim kategorijama.

Zbog pandemije koronavirusa sednica je održana elektronski nakon što su svi članovi poslali svoje predloge na osnovu ostvarenih rezultata ove godine.

Za najboljeg seniorskog trenera izabran je Rifat Zilkić iz Novog Pazara zbog uspeha ostvarenih sa Elzana Bibićem. Za najboljeg seniorskog trenera kod devojaka proglašen je Marko Milinkov iz novosadske Vojvodine zbog rezultata Milice Gardašević.

Što se tiče uzrasta mlađih seniora tu su priznanja dobili Stanoje Burlić iz BAK-a (Aleksa i Boško Kijanović), te Slobodan Stojić iz Crvene zvezde (Anja i Sara Lukić).

Kod juniora najbolji su Goran Radoja (Dušan Vlahović, Tomislav Isailović) iz zemunske Mladosti i Dušan Mandarić i Partizana iz Kanjiže (Marina Živković).
Dragan Zdravković (OAK Morava Ćuprija) i Đerđe Vilagoš (Senta) su najbolji treneri za mlađe juniore dok su Ivan Đinić (Sprint Badovinci) i Dragutin Topić (Top Džamp) najbolji pionirski treneri.

Nagrade su dodeljene još i Borislavu Mandiću iz AS023 Zrenjanin i Ljubiši Stevanoviću iz Zvezde kao najboljim trenerima za mlađe pionire.

Ovaj izbor nije vezan za izbor Srpskog atletskog saveza koji će svoje laureate tradicionalno predstaviti početkom naredne godine.

(Atlex.rs)

Scroll to Top