Prvenstvo Srbije za juniore: Poslednji ”obračun” za odlazak na Balkanijadu (SATNICA)(STARTNE LISTE)

Ovog vikenda 25. i 26. januara održaće se juniorsko prvenstvo Srbije koje će ujedno biti i izborno za juniorsku Balkanijadu koja se održava 9. februara u Istanbulu.

Oba takmičarska dana počeće u 12 časova i trajaće četiri, odnosno tri sata.

Tačnu satnicu možete pogledati ovde.

Prijavljen je veliki broj atletičara a neki od zvezda biće Ivana Ilić i Tamara Milutinović (60 metara), Marko Vlahovič i Petar Čanak (dalj / troskok), Tijana Japundžić (400m), Nikola Mujanović i Nikola Milojević (vis), Jovana Mićić (dalj), Zorrana Rokavec, Jovana Delić i Angelina Topić (vis)…

Startne liste možete pogledati ovde.

Ovo će biti poslednja provera za juniore pred Balkanijadu, tako da će selektor Edin Zuković nakon ovog takmičenja sastaviti spisak reprezentativaca za ovo takmičenje koje je na programu devetog febrruara u Istanbulu.

Međutim za razliku od nekih prethodnih godina, od pre tri sezone uvedene su norme. Tako da više prvak države nije siguran putnik na Balkanijadu već mora da ima ispunjenu normu, a juniorske norme možete pogledati ovde.

Seniorski miting

Po završetku prvog dana juniorskog prvenstva Srbije održaće se seniorski miting koji organizuje AK Crvena zvezda. Na njemu će biti discipline 60 metara, 200 i 300 metara u obe konkurencije.

(Atlex.rs)

Scroll to Top