Prednost vanrednog stanja i ”problem” nakon povratka na stazu: Ivana je napokon uživala u drugoj ljubavi, ali sada ponovo ”uči da trči”

Skoro dva meseca karantinskog stanja nije lako palo nikome, pa tako ni najboljoj atletičarki Srbije Ivani Španović, koja je to vreme iskoristila da uživa u svojoj drugoj ljubavi – kuvanju međutim, kada je dozvoljen povratak treninzima to joj ni malo nije lako palo.

Dok je trajalo vanredno stanje i policijski časovi zbog pandemije koronavirusa, od jednom su se pojavili slobodni sati koje je trebalo popuniti nekim novim aktivnostima. I dok su se neki vratili ili tek otkrili knjige, filmove, serije… neki su otkrivali nove hobije. Najbolja atletičarka Srbije kaže da i pored cele situacije koja nas je zatesila nije imala vremena za neke nove hobije, ali je uživala u stvarima koje je već znala, a imala manjak vremena za njih do sad.

Ona je zasukala rukave navukla kecelju i uzela varjaču u ruke, jer pored atletike Ivana je ljubitelj kuhinje i kuvanja. Njen rođeni brat je profesionalni i njen lični kuvar, a Ivana je ovaj zanat zavolela pored njega.

– Nisam zaista otkrila nove hobije, ali imala sam dosta vremena za stare. Ja zaista volim da kuvam, moj stariji brat je kuvar, pa sam od njega naučila mnogo stvari. Počela sam sa 18.godina, a obično van sezone ili kada smo tokom leta kod kuće volimo da okupimo prijatelje kod nas kući i svaki put kada dođu spremim im sve što vole.

Što se tiče treninga Ivana ima svoju privatnu teretanu kod kuće pa kaže da je mogla da trenira, ali da je ipak sve bilo čudno.

– Definitivno je bilo drugačije za sve nas, ali dobra stvar je u tome što sam mogla da treniram u svojoj teretani kod kuće, tako da sam radila snagu, trčala i napredovala koliko god sam mogla, ali još uvek čekam da vidim šta će nam ove sezone ponuditi.

https://www.instagram.com/p/B-87wpDFRap/?utm_source=ig_web_copy_link

Ipak trčanje na traci i trčanje na stazi je daleko od istog. Kako za sve tako je i za Ivanu ova situacija bila nesvakidašnja, a posle velikog broja treninga kod kuće, srpska šampionka kaže da sad ponovo uči da trči.

– Prošlo je sedam nedelja od kada sam poslednji put bila na stazi. Osećam se drugačije od kad sam uradila prvi trening. Ne sećam se koliko sam puta u životu morao da uradim toliko vežbi na traci za trčanje pa je osećaj bio prilično lud. Zadnjih nekoliko dana celo telo mi je u upalama jer moram ponovo da naučim da trčim ponovo iz druge perspektive.

Otkazana su sva velika takmičenja, mitinzi Dijamantske lige se iz dana u dan otkazuju i pomeraju, nedavno je objavljen i novi kalendar, upravo je to nada za sve atletičare da će ipak nešto biti i od ove sezone.

– Moramo ostati u formi. Imaćemo sastanak Atletskog odbora, pa pretpostavljam da ćemo malo razgovarati i videti da li će biti moguće da se održimo barem nekoliko takmičenja – zaključila je Španovićeva.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs