Novaković odlično započeo ”Američku misiju”: Ličnim rekordom se predstavio ”preko bare” (VIDEO)

Jedan od najboljih mladih atletičara Srbije Dimitrije Novaković odlično je započeo karijeru u Americi gde je nakon odličnog troskoka skočio lični rekord u dalju od 7,24 metara.

Početkom godine skakač zemunske Mladosti Dimitrije Novaković otišao je u Ameriku na studije.

Na svom prvom nastupu za svoj koledž Sent Vinsent- Sent Meri (Akron, država Ohajo) Dimitrije je prvo skakao troskok potom i dalj.

Srbiju je napustio skočivši juniorski rekord u troskoku od 15,56 metara, a Americi se predstavio skokovima od 15,32 i 15,48 metara (najbolje serije). Nedugo zatim sledio mu je i skok udalj.

Bio sam jako umoran posle troskoka i mislio sam da dalj uopšte neće proći dobro – rekao nam je Dimitrije Novaković nakon svog prvog nastupa u Americi.

Međutim, kao i u slučaju Miloša Savića kada je skočio državni rekord u skoku sa motkom, i kod mladog Novakovića je glava pobedila telo.

Želja za takmičenjem i novim dokazivanjem doneli su mu novi lični rekord u dvorani. Za čak 11 centimetara nadmašio je svoje najbolje dvoransko ostvarenje kada je prošle zime skočio 7,13 centimetara. Beograđanin je sada uspeo da zabeleži skok od 7,24 centimetra čime je  pokazao da mu život u Americi prija i da tek treba očekivati dobre rezultate od njega.

– Prvi put sam istog dana u kratkom vremenskom periodu skakao i troskok i dalj. Bio sam umoran posle prve discipline i zaista ništa posebno nisam očekivao od dalja, ali eto, spreman sam i pored svega došao je novi lični rekord – istakao je Novaković.

(Atlex.rs)

Scroll to Top