Juniorsko prvenstvo Srbije u 3 dana: Borba za Balkanijadu za vikend u Kruševcu! (SATNICE)(STARTNE LISTE)

Ovog vikenda (29. i 30. avgusta) u Kruševcu će se održati prvenstvo Srbije za juniore koje će biti uvid selektoru Edinu Zukoviću za sastav reprezentacije za Balkanijadu u Istanbulu koja je na programu 12. i 13. avgusta.

Zbog nemogućnosti organizovanja skoka motkom Srpski atletski savez ovu disciplinu je umesto u Kruševcu organizovao u Sremskoj Mitrovici i to dan ranije, u petak 28. avgusta.

Sve ostale discipline, kao i seniorski miting na kojem će se održati muške trke na 100 i 200 metara i bacanje kugle te mešovito bacanje diska, održaće se u Kruševcu. Od VK disciplina na programu je muški dalj koji je održan u petak u Sremskoj Mitrovici, a pojedini atletičari će takmičiti u sklopu samog takmičenja.

Savez je obezbedio prevoz za sve zainteresovane tako da će dva autobusa sa sudijama, atletičarima i trenerima krenuti put Kruševca iz Beograda u subotu i neddelju u 11 časova.

Ono što je posebno važno znati vezano za sam ulazak na stadion jeste da je on pomeren, ne ulazi se na kapiju kao do sad već je on nešto niži, gde je prijemni centar.

Tu će ovlašćeno lice saveza meriti svima temperaturu, a u slučaju da neko ima povišenu biće zamoljen da sedne u hlad 10-ak minuta nakon čega će se temperatura ponovo izmeriti. Ukoliko neko ponovo bude imao visoku temperaturu neće moći da uđe na stadion.

Adriana Vilagoš, seniorsko koplje
Napada na nove rekorde na državnom prvenstvu – Adriana Vilagoš, bacanje koplja; Foto: Atlex

SAS je obezbedio povratak odmah nakon takmičenja koje se završava  oko 22 sata oba dana. Oni koji su se prijavili za noćenje obezbeđen im je hotel.

Ono što je zanimljivo jeste da iako je od prošle godine zabranjeno da se seniori takmiče VK na takmičenjima mlađih kategorija, a umesto toga se organizuje seniorski miting, ovog puta će se ipak napraviti izuzeci pa će tako pojedinima biti omogućeno da se u tehničkim disciplinama takmiče zajedno za juniorima.

Da li će se pravilnik na kraju sezone ponovo promeniti i vratiti na pravila kakva su nekad bila, ili je ovo samo izuzetak zbog cele situacije, velikih promena u kalendaru i nemogućnosti odlaska na mitinge u inostranstvo uzrokovanim pandemijom koronavirusa ostaje da se vidi.

Za predstojeći vikend najavljene su visoke temperature. Takmičare može da raduje da će takmičenje biti održano uveče pod reflektorima sa početkom od 18 časova, a SAS je obezbedio suncobrane i veliku količinu pijaće vode.

Seniorske trke na 100 i 200 metara održaće se pre zvaničnog početka od 17:30 odnosno od 17:40, dok će se mešovito bacanje diska održati na kraju od 21:25. U isto vreme kad i trka na 100 metara počeće i seniorsko bacanje kugle.

Prvenstvo Srbije za JUNIORE 2020 - satnica Prvenstvo Srbije za JUNIORE 2020 - startne liste 3. seniorski atletski miting 2020 - startne liste

(Atlex.rs)

Scroll to Top