Ivana ”uvukla strah u kosti” protivnicima već na prvom takmičenju: 9 daljaša započelo sezonu u Novom Sadu (VIDEO)

Dok se u Beogradu odvijalo mlađe juniorsko prvenstvo, u Novom Sadu je bilo organizovano takmičenja u skoku udalj gde su učešće, međuostalima uzeli i najbolji atletičari Srbije Ivana Španović i Strahinja Jovančević.

Po 4 atletičara i 5 atletičarki skakalo je udalj u subotu 7. juna na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, a pored već spomenutih Španovićeve i Jovančevića takmičili su još Lidija Todorović, Nađa Zorić, Lana Dejanović, Katarina Čabrilo, Petar Milinkov, Marko Beljanski i Strahinja Radojević.

Ivana Španović je najbolji svoj skok zabeležila u četvrtoj seriji kada je, sa odrazom daleko od daske, doskočila do odličnih 6,80 metara. Seriju pre skočila je 6,72, a imala je još dva skoka od 6,54, jedan 6,66 i jedan neispravan skok.

Kod muškaraca pobedu je odneo Jovančević koji je  uz sitne probleme skočio 7,25 metara. Pored tog skoka iz šeste serije, u drugoj je skočio 7,24, a svi ostali su mu bili neispravni.

Za razliku od Ivane koja je bila zadovoljna svojim nastupom Strahinja nije bio.

– Ivana je odradila odličan trening takmičenje i više smo nego zadovoljni sa rezultatom 6,80 za otvaranje sezone. Bilo je neophodno da imamo saznanje u kojoj se formi Ivana trenutno nalazi i ovo je odličan pokazatelj da smo na dobrom putu da takmičenja Dijamantske lige dočekamo spremni i na nivou od 7 metara, što će i biti jedini cilj za ovu sezonu – izjavio je trener Goran Obradović.

Drugo mesto kod devojaka zauzela je 18-godišnja Lidija Todorović sa odličnih 5,51 metar (5,71 joj je lični rekord), treća je bila 17-godišnja Nađa Zorić sa 5,33. Lena Dejanić, 18-godišnjakinja, skočila je 4,95 metara, dok je 16-godišnja Katarina Čabrilo skočila 4,86 metara.

Kod muškaraca drugo mesto zauzeo je 23-godišnji Petar Milinkov sa odličnih 6,82 metra, dok su 16-godišnjaci Marko Beljanski i Strahinja Radojević zabeležili skokove od 6,11 metara, odnosno tačno 6 metara.

Sem Strahinje Jovančevića, koji je atletičar Crvene zvezde, svi ostali učesnici su članovi novosadske Vojvodine.

Kako je ovo prvo atletsko takmičenje u skoku udalj ove godine, svi ovi rezultati i atletičari su trenutno najbolji na svetu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top