Ivana Španović o odlaganju OI i samoizolaciji: San je prolongiran, ovo je novi izazov, učim, mentalno se rehabilitujem, motivišem sebe i druge! (FOTO)

Olimpijske igre su prolongirane za godinu dana, brojni svetski sportisti su se oglasili povodom ove odluke nastale zbog pandemije koronavirusa, a svoje mišljenje o tome i sa čim se sve bori u samoizolacije na svom Instagram profilu podelila je i Ivana Španović.

Od početka uvođenja vandrednog stanja u Srbiji Ivana se sa svojim momkom nalazi u vikendici gde su u samoizolaciji i gde svakodnevno treniraju.

Tamo ju je dočekala vest o odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju za godinu dana, a svoje mišljenje o toj odluci podelila je sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

– Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre ali zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji to što se taj san samo odgodio a ne otkazao i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto. To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna – stoji na početku saopštennja Ivane Španović.

Međutim najbolja atletičarka Srbije poručuje da svi moraju da iz ovoga nađu nešto pozitivno. Ona ovo gleda kao novi izazov.

– Kao sportista i ljudsko biće navikla sam na različite izazove i prepreke u mojoj karijeri i životu, tako da ovo treba shvatiti kao samo još jedan i svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima.

Ivana Španović, Olimpijske igre London 2012
Ivana Španović, Olimpijske igre London, Engleska – 7. avgust, skok udalj kvalifikacije;   Foto: Guliver/Getty Images/Michael Steele

Samoizolacija nije nikome laka pa tako ni Španovićevoj. Međutim ona se trudi da se usavršava, da putem društvenih mreža motiviše druge, ali i sebe.

– Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku. Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome.

Jedan od problema sportista je ”glava”, a u ovim teškim danima psiha je možda pod najvećim pritiskom. Ivana kaže da je ovo idealno vreme da se pozabavi mentalnim zdravljem.
– Odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrinem za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubim motivaciju i velike snove.

Na kraju dvoranska prvakinja sveta u skoku udalj poručuje da svi ostanu kod kuće i tako ne ugrožavaju ni svoje ni tuđe zdravlje jer samo tako ćemo se što pre vratiti normalnom životu.
– Svima želim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina.

https://www.instagram.com/p/B-jZAWllZ25/

Trenirajte sa Ivanom

Ivana Španović će u nedelju 5. aprila organizovati uživo trening iz karantina koji će trajati oko pola sata do 45 minuta.

Trenutno je glasanje na njenom Instagram profilu da li će trening raditi u 11 ili u 18 časova, a sve vežbe biće prilagođene kućnim uslovima tako da će svi moći da vežbaju.

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top