Godinu dana je bio van atletike, a onda se vratio novim rekordom: Mihail Dudaš ponovo takmiči (VIDEO)

Nakon godinu dana odsustva Mihail Dudaš se napokon iskobeljao iz ”kandži” povreda  i ”snažnim udarcem” se vratio takmičenjima.

Umesto sa protivnicima Mihail Dudaš je celu 2019. godinu proveo u borbi sa povredama, ali se uspešno vratio i najavio da je spreman za napad na Tokio.

Možda je povratak na stazu trajao i duže nego što se očekivalo, ali Dudaš je želeo da potpuno zdrav uđe u olimpijsku godinu što je prema prvom takmičenju uspeo.

Da su povrede prošlost i da su planovi za ovu godinu počeli dobro pokazuje i prvo takmičenje u 2020. godini koje je najboljem srpskom višebojcu prvo posle godinu dana.

On je takmičio VK na prvenstvu Vojvodine za pionire i mlađe juniore gde je nastupio u dve discipline – bacanje kugle i skok uvis.

U obe je zabeležio odlične rezultate. U kugli je prvo, u petoj seriji, izjednačio lični rekord od 14,88 metara da bi u poslednjoj šestoj prvi put u karijeri kuglu bacio preko 15 metara – 15,01.

Nakon toga je usledio skok uvis gde je Dudaš uspeo da preskoči odličnih 195 centimetara, što je za 13 manje od njegovog ličnog rekorda.

Naredno takmičenje biće mu Prvenstvo Srbije 1. i 2. februara u Atletskoj dvorani u Beogradu.

(Atlex.rs)

Scroll to Top