Furiozni start Alekse Kijanovića: Samo 6 stotinki od državnog rekorda na prvoj trci (VIDEO)

Kao nikad pre ranije pojedini seniori su rešili da već dve nedelje pre nove godine započnu svoju sezonu, a dobru formu već sada je pokazao Aleksa Kijanović koji je na prvom takmičenju zabeležio rezultat slabiji za svega pet stotinki od državnog rekorda na 60 metara.

Definitivno najbolji utisak na memorijalu ”Mihajlo Švraka” ostavili su braća Kijanović gde je mlađi Boško oborio državni rekord na 200 metara, dok je stariji Aleksa istrčao fantastičnih 6,80 sekundi na 60 metara što je za svega pet stotinki slabije od njegovog ličnog rekorda i izjednačenog državnog.

Iako je ovaj miting održan 21. decembar već sada su viđeni neki sjajni rezultati.

Zvanična sezona počinje 12. januara, a braća Kijanović su već sad pokazali da se nalaze u odličnoj formi.

Prošle godine Aleksa Kijanović uspeo je da izjednači državni rekord na 60 metara koji je postavio Milan Ristić, najbolji srpski preponaš, 2017. kada je istrčao ovu deonicu za 6,75 sekundi.

Ovu godinu sprinter Partizana 1945 otvorio je fantastično jer je u prvoj trci već uspeo da ostvari rezultat od 6,80 sekundi što je rezultat koji je za šest stotinki slabiji od postavljanja novog rekorda Srbije i glavnog Aleksinog cilja ove zime.

Sutradan je ponovo trčao na mitingu Karanovaca. Nakon subotnjih 6,80 u nedelju je zabeležio rezultat od 6,86 sekundi.

Naredne subote je na programu Zvezdin ”Novogodišnji miting” na kome se očekuje izuzetno jaka konkurencija i odlična trka jer će se sprinterima Partizana 1945 pridružiti i Zvezdini, a moguće da će biti ”pojačani” i kolegama iz Slovenije koji su došli na pripreme u Beograd.

(Atlex.rs)

Scroll to Top