Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore 20. juna u Sremskoj Mitrovici (SATNICA)(STARTNE LISTTE)

U subotu 20. juna održaće se prvo takmičenje Srpskog atletskog saveza ovog leta – Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore.

Takmičenje će biti organizovano u Sremskoj Mitrovici, a tehničku podršku SAS-u pružiće AK Srem.

Takmičenje počinje u 15 časova, i svi takmičari moraju da poseduju startne brojeve kako bi mogli da nastupe. Njih mogu da preuzmu isključivo službena lica klubova uz dostavu takmičarskih knjižica sa overenim i važećim lekarskim pregledima svih učesnika. Startnina se ne plaća.

Pravo nastupa na ovom takmičenju imaju mlađi juniori/ke (U18) 2003-2004. godište i stariji pioniri/ke (U16) 2005-2006. godište.

Svi atletičari dužni su da se pre izlaska na stadion jave u prijemni centar:

– U disciplinama trčanja: 10 min
– U disciplinama prepona: 20 min
– U tehničkim disciplinama: 30 min

Svi atletičari su obavezni da nose startne brojeve i to:

– Takmičari u disciplinama trčanja do i zaključno sa 400 metara – na leđima.
– Takmičari u disciplinama trčanja dužim od 400 m i na disciplinama bacanja – na grudima.
– Takmičari u svim disciplinama skokova – po izboru.

Kako se radi o ekipnom prvenstvu u disciplinama skok udalj, bacanje kugle i bacanje koplje svi takmičari će imati pravo na 4 pokušaja.

SAS posebno naglašava da se svi pridržavaju mera zaštite protiv širenja pandemije COVID-19.

– Mole se svi učesnici u takmičenju da se pridržavaju propisanih mera zaštite i prevencije od COVID – 19. Svi učesnici u takmičenju treba da drže bezbednu distancu i da smanje kontakt sa drugim učesnicima na minimum. Molimo predstavnike klubova, takmičare i trenere da pri preuzimanju službenih materijala i pri ulasku u službene prostorije na stadionu nose maske i rukavice. Na stadionu će takmičarima u prijemnom centru i na svakoj disciplini biti obezbeđena sredstva za dezinfekciju ruku i sprava koje se koriste na takmičenju. Pri ulasku i izlasku iz prijemnog centra, pri ulasku na borilište, tokom takmičenja, pri izlasku sa borilišta i tokom ceremonije proglašenja pobednika svi takmičari treba da se pridržavaju instrukcija koje im daju sudije i druga službena lica. Organizator takmičenja neće obezbediti magnezijum niti druga sredstva za povećanje trenja. Takmičari mogu doneti svoja sredstva i preporučuje se da ih ne dele sa drugim takmičarima. Molimo vas da ukoliko imate simptome slične gripu ne dolaze na takmičenje! Zaštitimo sebe i ljude u našoj okolini! – stoji u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore 2020 - satnica Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore 2020 - startne liste

(Atlex.rs)

Scroll to Top