Doživeo je jednu od najstrašnijih povreda u sportu, ali je uspeo da se vratio: David Jovanović ponovo na stazi nakon pucanja butne kosti (VIDEO)

Sedam meseci od jedna od najstrašnijih povreda u istoriji srpskih takmičenja kada je Davidu Jovanoviću pukla butna kost, mladi Jagodinac se vratio takmičenjima.

Atletska javnost ostala je u šoku tog 16. juna prošle godine nakon vesti da se na zagrevanju za trku na 400 metara sa preponama dogodio stravičan incident u kome je mladom Davidu Jovanoviću pukla butna kost, najjača kost u čovekovom telu.

Upravo na toj trci 20-godišnji David je trebao da ispuni normu za u20 prvenstvo Evrope međutim, taj san je bio ugašen već na zagrevanju kada je momak u stazi pored zakačio svoju preponu sapleo se i ušao u Davidovu stazu dok je ovaj u punoj brzini trčao ka svojoj preponi.

Sedam meseci kasnije Jovanović se vratio takmičenjima na seniorskom prvenstvu Beograda 18. januara u trci na 60 metara.

Zdrav sam da kucnem u drvo. Noga me više ne boli, ne osećam ništa i dobro radim treninge – rekao nam je David pre trke.

Ozbiljna povreda zahtevala je dosta mirovanja pa se atletičaru Jagodine ne žuri sa povratkom.

Nemam nikakvih planova za ovu sezonu. Nakon svega što sam prošao zahvalan sam što ponovo mogu da takmičim. Samo da budem zdrav i polako da se vraćam takmičenjima bez bolova i ikakvog straha. Ove godine kako bude, ali se nadam da ću sledeće biti dobar i bolji nego pre povrede – istakao je David Jovanović.

David Jovanović trči u prvoj stazi

Jagodinski atletičar je još jedan odličan primer volje, želje i upornosti, da se i u najtežim trenucima kada ste ”prikovani” za krevet borite i da će ”svetlo na kraju tunela” doći. Da ne odustaje i da se bori do kraja David je svakako naučio i na atletskim treninzima.

Zbog svega što je prošao David je već pobednik, a nema sumnje da će ponovo početi da pobeđuje i na stazi.

(Atlex.rs)

Scroll to Top