18.August.2022

Atlex

Srpska atletika

Angelina Topić izjednačila državni rekord star 39 godina: Mladi visaški ”klasik” i nekoliko ličnih rekorda na otvaranju sezone u Beogradu! (REZULTATI)

Angelina Topić

Angelina Topić, Top Jump, skok uvis, pioniri; Foto: Atlex

Nakon mesec dana čekanja zbog pandemije koronavirusa letnja sezona je počela, a prvo takmičenje mlađe juniorsko prvenstvo Beograda donelo je neke fantastične rezultate, a krivci za to su fantastične mlade visašice.

Tamo gde su stale zimus nastavile su već na prvom letnjem takmičenju nakon vanrednog stanja. Zorana Rokavec i Angelina Topić vodile su veliku borbu u skoku uvis i pokazale da su da se ozbiljno može računati na njih u budućnosti kao na nosioce najnovijeg srpskog atletskog talasa.

Pobedu je odnela, starija, 16-godišnja Zorana Rokavec sa preskočenih 179 centimetara, što joj je popravljen lični rekord za četiri centimetra. Tako je na fantastičan način započela mlađe juniorski staž na otvorenom, a ovaj skok je 9 centimetra niži od državnog rekorda za mlađe juniorke Tamara Malešev.

Istu visinu preskočila je i godinu dana mlađa Angelina Topić, 1,79 metara, ali kako je ona još ove godine starija pionirka, ovo je najbolji skok jedne srpske pionirke u poslednjih 39 godina! Istu visinu je 1981., kao pionirka, preskočila čuvena Tamara Malešev. Skoro punih četiri decenija niko nije uspeo da se približi ovom rezultatu, a onda je Angelina Topić izjednačila ovaj rekord već na otvaranju nove letnje sezone.

Ovim skokom mlada atletičarka Top Džampa nadmašila je svoj lični rekord za čak 8 centimetara, a ujedno je ovo i za tri centimetra više od dvoranskog rekorda koji je zabeležila pre tačno tri meseca.

I trećeplasirana Aleksandrija Mitrović zabeležila je lični rekord od 1,70 metara, što je tri centimetara više od njenog dosadašnjeg najboljeg skoka.

Nezvanične rezultate mlađe juniorskog prvenstva Beograda možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)