Angelina Topić izjednačila državni rekord star 39 godina: Mladi visaški ”klasik” i nekoliko ličnih rekorda na otvaranju sezone u Beogradu! (REZULTATI)

Nakon mesec dana čekanja zbog pandemije koronavirusa letnja sezona je počela, a prvo takmičenje mlađe juniorsko prvenstvo Beograda donelo je neke fantastične rezultate, a krivci za to su fantastične mlade visašice.

Tamo gde su stale zimus nastavile su već na prvom letnjem takmičenju nakon vanrednog stanja. Zorana Rokavec i Angelina Topić vodile su veliku borbu u skoku uvis i pokazale da su da se ozbiljno može računati na njih u budućnosti kao na nosioce najnovijeg srpskog atletskog talasa.

Pobedu je odnela, starija, 16-godišnja Zorana Rokavec sa preskočenih 179 centimetara, što joj je popravljen lični rekord za četiri centimetra. Tako je na fantastičan način započela mlađe juniorski staž na otvorenom, a ovaj skok je 9 centimetra niži od državnog rekorda za mlađe juniorke Tamara Malešev.

Istu visinu preskočila je i godinu dana mlađa Angelina Topić, 1,79 metara, ali kako je ona još ove godine starija pionirka, ovo je najbolji skok jedne srpske pionirke u poslednjih 39 godina! Istu visinu je 1981., kao pionirka, preskočila čuvena Tamara Malešev. Skoro punih četiri decenija niko nije uspeo da se približi ovom rezultatu, a onda je Angelina Topić izjednačila ovaj rekord već na otvaranju nove letnje sezone.

Ovim skokom mlada atletičarka Top Džampa nadmašila je svoj lični rekord za čak 8 centimetara, a ujedno je ovo i za tri centimetra više od dvoranskog rekorda koji je zabeležila pre tačno tri meseca.

I trećeplasirana Aleksandrija Mitrović zabeležila je lični rekord od 1,70 metara, što je tri centimetara više od njenog dosadašnjeg najboljeg skoka.

Nezvanične rezultate mlađe juniorskog prvenstva Beograda možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top