Želja za medaljom pobedila nezgodnu povredu: Milica Gardašević je treća daljašica Evrope! (FOTO, VIDEO)

Inat i luda glava donele su Milici Gardašević ali i srpskoj atletici još jednu bronzanu medalju na prvenstvu Evrope za mlađe seniore. I ako je bila jedna od glavnih favorita za najsjajnije odličije, samo koji minut pre izlaska na glavni stadion njen nastup je bio doveden u pitanje.

Rutinski su bile odrađene kvalifikacije sa skočenih 6,25m i samouvereno se ušlo u finale gde se priželjkivao skok od preko 6,50m.

Sve je išlo ka tome tog dana. Na zagrevanju ,koje se inače odvijalo u dvorani a ne na otvorenom, Milica je izgledala odlično. Međutim, pred sam odlazak u kol-rum, kod poslednjeg ubrzanja Milica je pri zaustavljanju nezgodno nagazila na stazu u krivini.

Nastao je bol u zglobu koji je bio uganut. Imali su samo nekoliko minuta trener Maro Milinkov i Milica da odluče šta raditi. Rešili su da proba, dok je još vruć zglob, da u prvoj seriji da sve od sebe i da proba da napravi dobar skok odmah. Odmah je pozvan doktor i bolno mesto je bandažirano, odnosno stavljen je kinezi-tejp.

Milica Gardašević

Međutim bol i jak vetar od 2,3 m/s su doveli do malog prestupa. I drugi skok je bio neispravan i usledila je drama.

Zglob je počeo da se hladi a bolovi su bili sve veći. U koliko ne uspe da skoči dobar skok neće dobiti priliku za nova tri.

Međutim, ne bi Milica bila Milica da ne izvuče najbolje iz sebe kada je to najpotrebnije. U trećoj seriji skače 6,21m i obezbeđuje nova tri skoka.

Bolovi su bili sve veći ali Milica se nije obazirala na to i išla je na sve ili ništa. Inat je proradio i enormna želja za pobedom se probudila kod mlade novosađanke. U narednoj seriji skače još bolje, 6,39m, međutim taj skok joj nije bio dovoljan za medalju.

Milinkov je već nervozno skakutao pored skakališta, ne zbog toga što njegova pulenka nema medalju nego zato što gleda svog atletičara kako se muči i bori sa bolom, u glavi mu je bilo samo da se stanje ne pogorša.

Peta serija, bol je sve veći, ali želja još veća od bola. Samo jedan centimetar delilo ju je od medalje. Inat je proradio i u pretposlednjoj seriji Milica preskače 6,43m i penje se na treće mesto. Slavlja nije bilo pošto je bol bio veliki.

U poslednjoj seriji je zabeležn novi prestup i drama je bila na vrhuncu, čekao se skok Nemice Merle Homeier. U šestoj seriji zabeležila se koko od 6,24m i slavlje u srpskom timu je počelo!

Nova medalja, nova bronza, bronza koja sija zlatim sjajem pogotovo kada se uzme u obzir pod kakvim otežavajućim uslovima je Milica Gardašević došla do ove medalje.

Izuzetno sam ponosan na svoju pulenku. Neverovatno kroz šta je prošla i izašla na kraju sa medaljom oko vrata. Na poslednjoj vežbi zagrevanja, 2 minuta pred ulazak u call-room. Zglob je bio uganut i skakala je uz velike bolove. Ova medalja je osvojena srcem! Bol se donekle umanjio pred prvu seriju u kojoj je zabeležila sjajan sok, na nivou ličnog rekorda, ali nažalost uz mali prestup. Čim je završila taj skok bol se bio znatno povećao. Ozbiljno sam razmišjao da je odjavim ali mi nije dala, želela je da skače. Kako je uopšte uspela da napravi još pet skokova, a kamoli da uzme i medlaju, uopšte mi nije jasno. Još jednom je pokazala da ima veliko srce za velika dela sa nevericom i velikim oduševljenjem zaključuje trener Maro Milinkov.

https://www.instagram.com/p/Bz6Ae4Inz0x/?utm_source=ig_embed

Kada se takmičenje završilo bol je bio toliki da Milica nije mogla da se osloni na nogu. Nije mogla da hoda pa joj je u pomoć pritekao drug, kuglaš, Veljko Nedeljković koji ju je ”prevezao” do hotela.

Veljko Nedeljković nosi Milicu Gardašević nakon povrede
Milica Gardašević nakon osvojene bronze na U23 EP i povređenog zgloba nosi Veljko Nedeljković kuglaš

Druga naša predstavnica u finalu skoka udalj Sara Lukić osvojila je 10. mesto. Veliki uspeh za srpski dalj ali i za Saru. Ostaje žal što nije uspela da zabeleži skok od 6,10m koji bi joj obezbedio još ti skoka u kojima bi skočila sigurno još bolje od 6,04m, koliko je uspela da preskoči u prvoj seriji.

(Atlex.rs)

Scroll to Top