Srbija sa 10 predstavnika na EYOF-u: Ovu su naši mladi reprezentativci (FOTO)

Od 21. do 27. jula na programu EYOF-a biće atletika. Na evropskom festivalu mladih Srbiju će predstavljati 10 atletičara, 6 u ženskoj i 4 u muškoj konkurenciji.

Borba za norme je završena 1.jula a sada onim najboljima predstoji i takmičenje na velikoj sceni. Mlađi juniori, rođeni 2002. i 2003. godine, takmičiće se u Bakuu sa najbolji mladim atletičarima Evrope.

Kod devojaka gledaćemo drugi nastup Ivane Ilić (na 100m i 200m) na ovom takmičenju, Tijana Japundžić i Ivana Maletić će trčati na 400m i 800m, a njima trima će se pridružiti i Sara Kiš u trci štafeta.

Imaćemo i dve bacačice. Zorica Stanić će bacati kuglu dok će koplje bacati Ksenija Opanković.

Kod muškaraca Stefan Kaljuš će trčati 100m i 200m, dok će Aleksa Milanović trčati na 1500m i 3000m. Dve discipline takmičiće i Tomislav Isailović koji će skakati vis i dalj. U troskoku će se takmičiti Jovan Čanak.

EYOF - spisak reprezentativaca Srbije
EYOF 2019 – spisak reprezentativaca Srbije

Srpsku delegaciju činiće i tri trenera. Trener sa najviše svojih atletičara biće Mirjana Stojanović iz Partizana. Kao trener najbolje sprinterke i neko ko već ima iskustva na ovom takmičenju, u stručnom timu biće i Dragan Dukanac. Za srednje pruge biće zadužen Dragan Zdravković.

EYOF - spisak trenera
EYOF 2019 – spisak trenera

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top