Sara Lukić, Jovan Čanak i Ivana Maletić do normi za evropska takmičenja: Završeno prvenstvo Srbije za mlađe juniore (VIDEO)

Drugog dana prvenstva Srbije za mlađe juniore dočekali smo još dve norme, jedna u dalju , druga u troskoku. Jovan Čanak je ispunio normu za EYOF, Ivana Maletić je posle B norme sada ispunila i A normu, dok će Sara Lukić biti 10 član srpskog tima na U23 prvenstvu Evrope.

Iva Maletić je posle prošlonedeljnih odličnih 2:12.54 na 800m, kada je ispunila B normu za EYOF, danas uspela d aistrči i spod 2:10 i tako ispuni i A normu.

Ona je danas postala vicešampion Srbije za mlađe juniore istrčavši 800m za 2:09.50 i tako je sebi obezbedila siguran put na EYOF. Za A normu joj je trebala trka na 2:11.54.

Šampionka je super talentovana Dunja Sikimić. Devojčica koja je rođena 2005. godine postala je prvak Srbije za mlađe juniore, dve godine mlađa od svih, sa neverovatnih 2:09.18.

Prvo je u sklopu svog takmičenja mladi Jovan Čanak, član novosadske Vojvodine, o kome smo već pisali i napominjali da obratite pažnju na njega, skočio lični rekord u troskoku. Taj rekord mu je doneo i normu za EYOF. Norma koja je trebala da se nadmaši iznosila je 14,60m a Jovan je doskočio do 14,68m sa skokom bez ikakvog vetra (0,0 m/s).

Jovan Čanak, AK Vojvodina
Jovan Čanak, AK Vojvodina; Foto: Atlex

U sklopu VK takmičenja veliki uspeh postigla je Sara Lukić koja se ove sezone ustalila na daljinama od preko 6 metara. Jurila je dugo normu od 6,20m za prvenstvo Evrope za mlađe seniore i da zajedno sa sestrom bliznakinjom Anjom bude deo ovog velikog takmičenja.

Pre dve nedelje je na mitingu u Novom Sadu skočila 6,10m. Lični rekord je skočila na kraju prošle sezone i on iznosi 6,15m. Sada je, samo nedelju dana pre krajnjeg roka za ispunjenje norme, uspela da preskoči i lični i normu u jednom skoku. Novi lični rekord Sare Lukić od danas iznosi 6,25m i sa ovim skokom postala je 10 član srpske reprezentacije koji će se takmičiti na U23 prvenstvu Evrope.

Odlična je bila mlada visašica zemunske Mladosti Zorana Rokavec. Već smo pisali o devojčici rođenoj 2004. godine koja je još mlada i za EYOF a već sada skače preko norme za ovo takmičenje. Posle prošlo nedeljnih 1,75m, danas je skočila 1,74m.

SVI REZULTATI

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top