Sara Lukić, Jovan Čanak i Ivana Maletić do normi za evropska takmičenja: Završeno prvenstvo Srbije za mlađe juniore (VIDEO)

Drugog dana prvenstva Srbije za mlađe juniore dočekali smo još dve norme, jedna u dalju , druga u troskoku. Jovan Čanak je ispunio normu za EYOF, Ivana Maletić je posle B norme sada ispunila i A normu, dok će Sara Lukić biti 10 član srpskog tima na U23 prvenstvu Evrope.

Iva Maletić je posle prošlonedeljnih odličnih 2:12.54 na 800m, kada je ispunila B normu za EYOF, danas uspela d aistrči i spod 2:10 i tako ispuni i A normu.

Ona je danas postala vicešampion Srbije za mlađe juniore istrčavši 800m za 2:09.50 i tako je sebi obezbedila siguran put na EYOF. Za A normu joj je trebala trka na 2:11.54.

Šampionka je super talentovana Dunja Sikimić. Devojčica koja je rođena 2005. godine postala je prvak Srbije za mlađe juniore, dve godine mlađa od svih, sa neverovatnih 2:09.18.

Prvo je u sklopu svog takmičenja mladi Jovan Čanak, član novosadske Vojvodine, o kome smo već pisali i napominjali da obratite pažnju na njega, skočio lični rekord u troskoku. Taj rekord mu je doneo i normu za EYOF. Norma koja je trebala da se nadmaši iznosila je 14,60m a Jovan je doskočio do 14,68m sa skokom bez ikakvog vetra (0,0 m/s).

Jovan Čanak, AK Vojvodina
Jovan Čanak, AK Vojvodina; Foto: Atlex

U sklopu VK takmičenja veliki uspeh postigla je Sara Lukić koja se ove sezone ustalila na daljinama od preko 6 metara. Jurila je dugo normu od 6,20m za prvenstvo Evrope za mlađe seniore i da zajedno sa sestrom bliznakinjom Anjom bude deo ovog velikog takmičenja.

Pre dve nedelje je na mitingu u Novom Sadu skočila 6,10m. Lični rekord je skočila na kraju prošle sezone i on iznosi 6,15m. Sada je, samo nedelju dana pre krajnjeg roka za ispunjenje norme, uspela da preskoči i lični i normu u jednom skoku. Novi lični rekord Sare Lukić od danas iznosi 6,25m i sa ovim skokom postala je 10 član srpske reprezentacije koji će se takmičiti na U23 prvenstvu Evrope.

Odlična je bila mlada visašica zemunske Mladosti Zorana Rokavec. Već smo pisali o devojčici rođenoj 2004. godine koja je još mlada i za EYOF a već sada skače preko norme za ovo takmičenje. Posle prošlo nedeljnih 1,75m, danas je skočila 1,74m.

SVI REZULTATI

(Atlex.rs)

 

najnovije vesti

October 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs