Milica Gardašević potvrdila normu za Evropsko! (VIDEO)

Iako je već imala normu za dvoransko prvenstvo Evrope kada je letos skočila 6,64m na mitingu u Beranama, Milica je tu normu potvrdila i danas.

Da se ne radi o pukoj sreći koja je jednu od najtalentovanijih daljašica Evrope odvelo na prvenstvo Evrope u Berlinu prošlog leta, govori to da je Milica pobedila na izuzetno jakom mitingu u Češkom gradu Jablanec sa fantastičnim skokom od 6,52m. Ona je ovim skokom preskočila dvoransku normu za predstojeće kontinentalno takmičenje za 2cm.

Najbolji skok izvela je u 5. seriji i za razliku od prvog takmičenja, prošče nedelje u Beogradu, bio je samo jedan prestup. Seriju je započela skokom od 6,25m, potom 6,35m, onda je došao taj prestup, 6,39m i onda je došao taj skok od 6,52m. U poslednjoj seriji zabeležen je skok od 6,29m.

Na dan 19. januar, ovo je zvanično 3. rezultat na svetu!

Nakon takmičenja njen trener Marko Milinkov dao nam je kratku izjavu i viđenje ovog takmičenja:

Dobro je odradila pripremni period. Ovo je prvi put da u zimsku sezonu ulazi sa normom za jedno veliko takmičenje. To je definitivno pozitivno uticalo na nju. Milica je veliki borac i kad se odluči da nešto uradi obično tako i bude.

– Ove sezone osnovni cilj pred nas sam stavio kontinuitet u ostvarivanju rezultata na nivou njenog ličnog rekorda, koji je sam po sebi izuzetno vredan rezultat čak i u najjačoj seniorskoj konkurenciji. Za tako mladu takmičarku ovakav cilj je veliki izazov. Trenutno ni jedna daljašica njenih godina na svetu nema takav kontinuitet.

– Već na prvom takmicenju sa punim zaletom uspela je da ostvari rezultat u tim okvirima. Korak po korak Milica postaje vrhunska atletičarka. Naravno da sam zadovoljan. Idemo dalje. Sledeci vikend je novi izazov.

– Što se tiče samog takmičenja bilo je malo tehničkih problema kada je prešla na pun zalet nakon dve serije iz 14 koraka, sasvim očekivano (prestup u trećoj seriji). U petoj seriji je najbolje iskontrolisala ritam trčanja, zaleta i to je rezultovalo novim ličnim rekordom u dvorani.

Milici predstoji još nekoliko međunarodnih takmičenja o kojima ćemo vas obaveštavati kad dođu na red ali uživo je možete gledati na državnom prvenstvu 2. februara u beogradskoj atletskoj dvorani. Zbog toga vas pozivamo da dođete i uživo vidite ovo naše čudo od deteta, juniorsku prvakinju Evrope, devojku o kojoj će se tek pričati!

(Atlex.rs)

Scroll to Top