Kijanović blizu, Isailović do nove norme dok je Nikola Kostić postavio novi državni rekord

Prvi dan prvenstva Srbije za mlađe juniore doneo nam je državni rekord za pionire na 400m, normu za EYOF i samo 5 stotinki do norme za U23 Prvenstvo Evrope.

Aleksa Kijanović je odlično iskoristio vetar od 1,8 m/s u leđa i izjednačio svoj lični rekord. Rezultat od 10,55s mu je prošle godine doneo normu za mlađe seniorsko prvenstvo Evrope, međutim tada je norma bila 10,60s dok je ove godine ona jača i iznosi 10,50s.

Aleksi ostaje još ekipno prvenstvo Srbije 30. juna, pošto je poslednji dan za ispunjenje normi 1. jul.

U istoj trci odličan je bio i njegov sparing partner Miloš Grujić koji je istrčao ubedljiv novi lični rekord 10,71s.

Otkrovljenje ove sezone, mladi visaš zemunske Mladosti, Tomislav Isailović pokazao je na ovom takmičenju da je pravi izdanak zemunske škole i trenera Gorana Radoje. Poznati su atletičari Zemuna po mulitifunkcionalnosti, to je sad pokzao i Tomislav i to na evropskom nivou.

Posle norme za vis, Isailović je sada uspeo da ispuni normu i za skok udalj. Skočio je fantastičnih 7,20m. S obzirom da je on 2002. godište, ovaj rezultat mu je doneo normu za EYOF (20.-28. jula) ali i samo 20cm od norme za juniorsko prvenstvo Evrope (18.-21. jul).

Na mlađem juniorskom prvenstvu Srbije videli smo i jedan pionirski rekord Srbije. U trci na 400m Nikola Kostić, član Košutnjaka oborio je državni rekord star punih 12 godina koji je držao nekadašnji sprinter Nemanja Božić. Božić je 2007. postavio rekord rezultatom 51,26s, dok je Nikola Kostić sada uspeo da istrči za čak 50,49s.

(Atčex.rs)

Scroll to Top