Jovančević i Ćirić su najbolji atletičari Beograda a ovo su ostali laureati: ASB održao tradicionalnu svečanost u Skupštini grada

Kraj godine je period da se sumiraju utisci, a Atletski savez Beograda proglasio je najbolje atletičare za 2019. godinu tradicionalnom ceremonijom u Skupštini grada.

Priznanja nikada dosta, a ono da ste najbolji u svom rodnom gradu i te kako znači. ASB je u Skupštini grada dodelio plakete i specijalna priznanja najboljima u svim kategorijama, ali i sponzorima bez kojih organizacija takmičenja i rad saveza ne bi bili mogući.

Tako su za najbolje atletičare prestonice bez velikih nedoumica proglašeni Strahinja Jovančević iz Crvene zvezde i Maja Ćirić iz Partizana 1945.

Jovančević je novi državni rekorder u skoku udalj u dvorani i osvajač bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope.Strahinja Jovančević sa bronzanom medaljom sa Evropskog prvenstva

Strahinja Jovančević sa bronzanom medaljom sa Evropskog prvenstva;   Foto: Guliver/Getty Images/Ian MacNicol

Sa druge strane Ćirićeva iza sebe imala još jednu odličnu sezonu u kojoj je pored novih ličnih ostvarenja karijere na 400 metara imala i nastup na dvoranskom prvenstvu Evrope.

Maja Ćirić reprezentacija
Maja Ćirić reprezentacija

Kod mlađih seniora, odnosno atletičara do 23 godine,  laskavo priznanje najboljih u gradu osvojili su Jasmin Halili (vid) i Anja Lukić (prepone) članovi Crvene zvezde.

Halili je odličnu sezonu krunisao u Švedskoj na U23 prvenstvu Evrope gde je uspeo da skoči fantastičnih 2,20 metara i da osvoji peto mesto.

Novogodišnji mitinga AK Crvene zvezde, Jasmin Halili
Novogodišnji mitinga AK Crvene zvezde, Jasmin Halili; Foto: Atlex

Lukićeva se pored takođe učešća na tom U23 šampionatu Evrope ”okitila” titulom prve šampionke Mediteranskog šampionata u dvorani za mlađe seniore.

Anja Lukić šampion U23 dvoranskog Mediteranskog šampionata
Dvoranski U23 Mediteranski šampionat, Anja Lukić šampion na 60 metara sa preponama; Foto: privatna arhiva

Boško Kijanović je jedan od atletičara koji je obeležio ovu godinu sa postavljenim juniorskim rekordom Srbije na 60 metara i izmaklim za koju stotinku na 200 i 400 metara koje će možda pokušati da napadne do kraja ove godine nakon čega postaje mlađi senior.

Boško Kijanović, Prvo kolo Kupa Srbije
I kolo Kupa Srbije, Sremska Mitrovica, Boško Kijanović ispunjava normu za juniorsko Evropsko prvenstvo na 100 metara;   Foto: Atlex

Pored njega titulu u ženskoj konkurenciji kod starijih juniora ponela je njegova koleginica iz Partizana 1945 sprinterka Tamara Vuletić koja je na dvoranskoj juniorskoj Balkanijadi osvojila bronzanu medalju na 60 metara.

Tamara Vuletić, Partizan 1945
Tamara Vuletić, Partizan 1945; Foto: Atlex

Pored atletskih bisera dodeljene su nagrade i za najbolje mlađe juniore. U toj konkurenciji nagrade su dobili Tomislav Isailović iz zemunske Mladosti i Tijana Japundžić iz Partizana 1945.

Zemunski visaš spada u jedno od otkrovljenja sezone međutim, do najvećeg uspeha u ovoj godini stigao je u skoku udalj. Na EYOF-u je u dalju došao do bronzane medalje, dok je u skoku uvis medalju osvojio na juniorskoj dvoranskoj Balkanijadi gde je bio drugi.

Tomislav Isailović
Balkanijada za juniore; Tomislav Isailović dalj

Što se tiče Partizanove 400-metrašice, ona je zajedno sa Isailovićem činila deo tima Srbije koji je učestvovao na EYOF-u, a pored tog nastupa beležila je odlične rezultate tokom cele godine.

Tijana Japundžić, Partizan 1945
Tijana Japundžić, Partizan 1945; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

Scroll to Top